Acne, littekens en psoriasis: deze vrouwen laten zich fotograferen zoals ze zijn en het resultaat is prachtig

Acne, littekens en psoriasis: deze vrouwen laten zich fotograferen zoals ze zijn en het resultaat is prachtig

Fotografe Sophie Harris-Taylor fotografeert dames op een kwetsbaar moment. Terwijl we het allemaal proberen te verbergen, tonen deze modellen hun blote huid waarop acne, eczema, psoriasis of littekens te zien zijn, met andere woorden: puur, maar prachtig. 

Sophie Harris-Taylor is een fotografe uit Londen. Met haar nieuwe reeks ‘Epidermis’ wil ze een taboe doorbreken, namelijk het blootstellen van acne en andere huidproblemen. En daarvoor liet ze haar inspireren door haar eigen jeugd. “Tot ergens in mijn twintigste had ik last van acne en heel weinig zelfvertrouwen”, legt Harris-Taylor uit, “Ik dacht te veel dat schoonheid bepaald werd door perfectie. Maar dat is niet zo.”

Het zijn huidkwaaltjes waar we allemaal weleens last van hebben en liever willen verhullen. Toch zetten deze dames de stap om zich zonder make-up te laten fotograferen én met de focus op hun acne, eczema, psoriasis of littekens. “De vrouwen die ik voor Epidermis fotografeer, zijn allemaal prachtig en krachtig, net omdat ze zich zo kwetsbaar opstellen”, vertelt de fotografe.

Taboe doorbreken

Maar het is niet de eerste keer dat de vrouwen een paar ongemakkelijkheden lieten zien op sociale media, maar ze verlieten nooit hun huis zonder make-up. Harris-Taylor wil juist dat taboe doorbreken. “Ik hoop dat ik zo het taboe kan doorbreken. Acne is niet vuil of walgelijk, en heeft ook niet met een slechte hygiëne te maken. Het is vooral ook niet iets waar we ons voor moeten schamen”, zegt ze.

Bekijk de foto’s hieronder

Je kwetsbaarheden maken je extra mooi

Gesponsorde artikelen