Acteur Chris Noth ontslagen uit serie ‘The Equalizer’ na beschuldiging van verkrachting

Acteur Chris Noth (67), vooral bekend als Mr. Big uit Sex and the City, zal niet meer te zien zijn in de serie The Equalizer van CBS. Dat heeft de zender samen met producent Universal Television bekendgemaakt in een gemeenschappelijk statement. Reden voor het ontslag zijn de recente beschuldigingen van verkrachting richting Chris Noth.

“Chris Noth zal met onmiddellijke ingang geen extra afleveringen van The Equalizer meer opnemen”, zeiden CBS en Universal Television maandag in een verklaring via The Hollywoord Reporter (THR). De acteur zal nog in één aflevering te zien zijn die al eerder is opgenomen.

The Equalizer is een remake van een gelijknamige serie uit de jaren 80. Van het verhaal zijn in 2014 en 2018 ook twee films gemaakt van regisseur Antoine Fuqua met Denzel Washington in de hoofdrol. In deze nieuwe serie speelt Queen Latifa (Robyn McCall) de hoofdrol. Noth neemt de rol van William Bishop voor zijn rekening. The Equalizer zit op dit moment halverwege het tweede seizoen.

Drie vrouwen

Chris Noth kwam eind vorige week in opspraak door een uitgebreid artikel van THR waarin twee vrouwen onafhankelijk van elkaar de acteur beschuldigen van verkrachting. Die verhalen dateren uit 2004 en 2015, maar beide vrouwen kwamen nu met hun verhaal naar buiten doordat de acteur opnieuw in de aandacht stond omdat hij zijn rol als Mr. Big hernam in de Sex and the City-sequel And Just Like That….

Ondertussen is ook een derde vrouw naar voren gekomen. Zij zegt in The Daily Beast dat Chris Noth haar in 2010 probeerde te verkrachten, maar dat ze nipt kon ontkomen.

Ontslagen en advertenties stopgezet

Door de beschuldigingen heeft A3, het management van Chris Noth, de acteur gedumpt. Daarnaast stopte Peloton een opmerkelijke advertentiecampagne met hem in de hoofdrol en viel een deal rond een tequilamerk van 12 miljoen dollar (ongeveer 10,6 miljoen euro) in het water. Nu is de acteur dus ook ontslagen in de serie The Equalizer.

Meer
Lees meer...