Nu ook officieel: Mr. Big keert terug in ‘Sex and the City’-reboot

Beetje bij beetje komen we meer te weten over de reboot van Sex and the City. Daarin zullen we kennismaken met enkele nieuwe personages. Maar er keren ook veel belangrijke personages terug. Eén daarvan is Mr. Big, de grote liefde van Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker). Acteur Chris Noth zal daarbij opnieuw in de huid van het personage kruipen.

And Just Like That, de reboot van Sex and the City komt steeds dichterbij. In die reboot zullen we drie van de vier originele vriendinnen terugzien. Sarah Jessica Parker, Kristin Davis en Cynthia Nixon keren namelijk terug als Carrie, Charlotte en Miranda. Kim Cattrall zal door ruzies met Sarah Jessica Parker niet terugkeren als Samantha. Er komt ook geen vervangster voor de rol. Samantha en de andere drie vriendinnen zijn gewoon (zoals dat ook in het echte leven soms gebeurd) uit elkaar gegroeid. Wie wel officieel terugkeert is Mr. Big (Chris Noth).

Mr. Big

Er was lang veel te doen over de mogelijke terugkeer van Mr. Big. Het roddelblad Page Six liet eerst weten dat hij niet te zien zou zijn in de reboot, maar Chris Noth deed later enkele uitspraken waardoor het leek dat hij wél zou terugkeren. En nu is er de bevestiging: Mr. Big, de grote liefde van Carrie, zal te zien zijn in de reboot And Just Like That. In een statement liet executive producer Michael Patrick King weten dat Mr. Big nog steeds deel uitmaakt van het leven van Carrie. “Ik ben vereerd om opnieuw met Chris (Noth, red.) te werken voor And Just Like That. Hoe konden we een nieuw hoofdstuk van het verhaal van Sex and the City maken zonder onze Mr. Big?”

Hoe groot de rol van Chris Noth in de reboot zal zijn, maakte de producer nog niet bekend. Maar in de film Sex and the City: The Movie uit 2008 zagen we hoe Carrie en Mr. Big in het huwelijksbootje stapten en hun huwelijk overleefde ook de tweede SatC-film. In de reboot zullen we dus te zien krijgen of de twee nog steeds gelukkig getrouwd zijn.

Meer diversiteit

Sarah Jessica Parker die de reeks ook producet, liet eerder al weten dat er in de reboot meer ruimte zal zijn voor diversiteit. Zo was al bekend dat er drie nieuwe zwarte personages aan de reeks werden toegevoegd en kwamen we onlangs ook te weten dat de Mexicaans-Amerikaanse non-binaire acteur Sara Ramirez in de reeks te zien zal zijn als een non-binair personage.

De originele reeks kreeg heel wat kritiek over het gebrek aan diversiteit en de bijna uitsluitend blanke cast. Daarom willen de makers het in de reboot beter doen en dat gaat dus verder dan diversiteit in etniciteit. “We willen geen verhaal vertellen met allemaal witte schrijvers en een witte cast, want dat is niet reflectief voor New York.

Meer
Lees meer...