Acteurs uit ‘Amika’ vieren 15-jarig bestaan met reünie

Nostalgie troef! Op Instagram deelde zanger en acteur Niels Destadsbader gisteren een foto waarop een groot deel van de cast van Amika te zien was. Die reeks was van 2008 tot 2011 te zien op Ketnet en is voor velen dus “hun jeugd”. Het betekende ook de doorbraak van onder andere Destadsbader en actrice Moora Vander Veken.

Het is ondertussen al 15 jaar geleden dat het eerste seizoen van Amika te zien was. De reeks kwam in 2011 na drie seizoenen tot een einde. Maar toch heeft Studio 100 met de serie heel wat jeugdherinneringen gemaakt. Die herinneringen kwamen gisteren tijdelijk terug, toen acteur Niels Destadsbader een kiekje deelde van een kleine reünie.

Amika

De reeks Amika ging in 2008 van start en zou de grote opvolger van de succesreeks Spring worden. Dat succes bleef niet uit, want uiteindelijk kende de serie drie seizoenen. Daarnaast kwamen er ook heel wat songs rond de serie uit én twee specials.

Amika vertelt het verhaal van Merel De Ridder, gespeeld door Moora Vander Veken. Merel verloor op jonge leeftijd haar moeder, die gek was van paarden. Om dichter bij haar moeder te staan, neemt ze – zonder dat haar vader het weet – een job aan op de manege van de familie De La Fayette. Wanneer ze het paard Amika vindt in een achtergelaten stal, begint het verhaal pas echt.

Reünie

Naast Vander Veken was de bekendste naam in de cast zonder twijfel die van Niels Destadsbader. Hij speelde de rol van Olivier De La Fayette, de zoon van de baas van de manege. In een Instagrampost verblijdde hij alvast de oude fans met een reüniefoto. “15 jaar Amika!”, stond er bij te lezen.

Op de foto zien we hoe een groot deel van de cast samen verzamelde op de padelclub van Destadsbader. Daarbij onder andere Véronique Leysen (Marie-Claire), Debbie Crommelinck (Chanel), Bert Cosemans (Thijs), Veerle Eyckermans (Marie-Louise), Marc Coessens (Herbert), Gregory Van Damme (Gringo), Daisy Thys (Kelly), Ken Verdoodt (Jan), Laurien Poelemans (Julie) en Pieter Bamps (Casper).

Meer
Lees meer...