Acteurs uit ‘Brooklyn Nine-Nine’ reageren op overlijden van collega en vriend Andre Braugher

Gisteren raakte bekend dat acteur Andre Braugher is overleden. Braugher speelde mee in verschillende series. Toch was hij de laatste jaren vooral bekend door zijn rol als Captain Holt in de sitcom Brooklyn Nine-Nine. De acteur stierf na een korte ziekte en werd 61 jaar. Ondertussen reageerden al heel wat collega’s op zijn dood.

Andre Braugher kende zijn grote doorbraak in 1993 toen hij de rol van detective Frank Pembleton kreeg in Homicide: Life on the Street. Die rol leverde hem uiteindelijk zelfs een Emmy Award op. Daarnaast was Braugher ook nog te zien in de film Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer, House en Men of a Certain Age. Ook voor die laatste kreeg hij opnieuw een Emmynominatie.

Toch is hij bij het grote publiek vooral bekend als Captain Holt in de reeks Brooklyn Nine-Nine. Die rol speelde hij van 2013 tot 2021, waardoor natuurlijk ook zijn collega’s uit de reeks enorm zijn aangedaan door zijn dood. Enkelen deelden ondertussen al emotionele boodschappen op sociale media.

Captain Holt

Het personage van Andre Braugher in Brooklyn Nine-Nine was in eerste instantie een strenge commandant. In het eerste seizoen leek Captain Holt weinig emotie te tonen en werd hij door iedereen op kantoor als ‘robot’ bekeken. Uiteindelijk kwam de kijker te weten dat Holt jaren daarvoor uit de kast was gekomen en dat hij de African-American Gay and Lesbian New York City Policemen’s Association oprichtte.

Naarmate de afleveringen vorderden, groeide ook de populariteit van Braugher als Captain Holt. Het personage begon alsmaar meer emotie te tonen en had duidelijk een soft spot voor zijn team. Die soft spot leek de rest van de cast ook te hebben voor de acteur, want kort na zijn dood waren de eerste eerbetonen al te lezen op sociale media.

Reacties

De eerste reactie kwam er van acteur Marc Evan Jackson op X. Jackson speelde in de reeks de rol van Kevin, de echtgenoot van Braughers personage. “O Captain. My Captain“, schreef hij bij een foto van zichzelf met Andre Braugher op de set. Ook actrice Chelsea Peretti, die Gina Linetti speelde in de reeks, reageerde. Dat deed ze met een foto van de acteur op Instagram met een lang bijschrift dat begon met: “Voor altijd dankbaar dat ik dit avontuur met jou heb kunnen delen.”

Daarnaast reageerde ook Terry Crews (Terry Jeffords in de reeks, red.) op de dood van Braugher. “Het was mijn eer om acht jaar met jou te mogen werken en naar je ongelooflijk talent te kijken. Dit doet pijn. Je bent te vroeg vertrokken”, schrijft hij op Instagram. Ook Joe Lo Truglio (Charles Boyle) en Melissa Fumero (Amy Santiago) schreven een lang eerbetoon aan de overleden acteur op hun sociale media.

Bekijk alle posts hier:

Meer
Lees meer...