Actrice Kathryn Kates (73), die te zien was in ‘Orange is the New Black’ en ‘Seinfeld’, overleden

De Amerikaanse actrice Kathryn Kates is overleden op 73-jarige leeftijd. De actrice vocht al jarenlang tegen longkanker, maar die werd haar nu fataal. Kates is vooral bekend voor haar rollen in Orange is the New Black en in Seinfeld.

Actrice Kathryn Kates heeft haar strijd tegen kanker verloren. Dat laat haar agentschap Headline Talent Agency weten. Kates was te zien in tientallen series en films, waarvan Orange is the New Black en Seinfeld de bekendste zijn.

Longkanker

Het agentschap laat weten dat Kates vorig jaar te horen kreeg dat de longkanker, waarvoor ze 20 jaar eerder behandeld was, terug de kop had opgestoken. “Ze was ongelooflijk moedig, bedachtzaam, wijs en liefdevol. Kathryn benaderde elke rol die ze ooit speelde, net als haar dagelijkse leven, met de grootste passie. We zullen ons best doen om haar geweldige erfenis te eren. De wereld is echt een goed persoon kwijt.”

“Ze zal altijd herinnerd en aanbeden worden in onze harten als de sterke kracht die ze was. Ze hield van haar werk en had genoeg geduld om tien schepen te vullen. Een echt icoon. We zullen je missen.”

Kathryn Kates

De eerste rol van Kathryn Kates dateert al uit 1982. Toen speelde ze Dierdre in Life of the Party: The Story of Beatrice. Daarna was ze te zien in gastrollen in tientallen films en series waaronder ook Lizzy McGuire, Seinfeld en Judging Amy.

Vanaf 2013 was ze te zien in de Netflixreeks Orange is the New Black. Daarin speelde ze Amy Kanter-Bloom, de moeder van Larry (Jason Biggs). Haar laatste rol was die als Angie DeCarlo in de prequel van The Sopranos, The Many Saints of Newark.

Meer
Lees meer...