Adele maakt grapjes over enorm gewichtsverlies in eerste televisieoptreden in 3 jaar: nieuwe plaat binnenkort uit?

Adele presenteerde afgelopen weekend de bekende Amerikaanse televisieshow Saturday Night Live. Het ging om haar eerste verschijning op tv in drie jaar. Ze had het meteen over haar enorme gewichtsverlies. Zo raakte ze maar liefst 44 kilo kwijt door een crashdieet. Het feit dat Adele de rol van gastpresentatrice op zich nam, doet iedereen vermoeden dat ze binnenkort haar vierde studioalbum zal lossen. Tijdens het programma bracht ze de ballad Someone like you.

“Ik weet dat ik er héél erg anders uitzie dan de laatste keer dat jullie me zagen”, begon Adele tijdens haar introductie. “Maar vanwege al die Covid-maatregelen en de reisbeperkingen mocht ik niet veel bagage meenemen. Ik kon maar de helft van mezelf meenemen, en dit is de helft die ik gekozen heb.”

Vier jaar geleden kondigde de 32-jarige Britse al aan dat ze aan een vierde studioalbum sleutelde. In februari verklapte ze op een bruiloft van haar beste vriendin dat haar nieuwe album in september het levenslicht zou zien, maar daar stak de coronacrisis een stokje voor. Adele bevestigde later via Instagram de vertraging.

‘Adele’ of ’30’?

Haar eerdere drie platen hadden de titels ’19’, ’21’ en ’25’. Daarmee verwees ze telkens naar haar leeftijd op het moment van de release. Het nieuwe album zou gewoon ‘Adele’ kunnen heten, maar op Instagram verwees de zangeres al eens naar ’30’. Iedereen vermoedt dat het nieuwe album over haar scheiding van Simon Konecki zal gaan. Het koppel trouwde in 2016, maar ging begin 2019 uit elkaar. 

Bovendien zei Adele tijdens het programma dat ze de rol van presentator alleen had aanvaard “omdat mijn album nog niet klaar is en omdat ik te bang ben om die twee dingen tegelijkertijd te doen”: “Ik zou liever een paar pruiken opzetten – dit is tussen haakjes mijn echte haar – en een stuk of zes glazen wijn drinken en dan gewoon kijken wat er gebeurt.”

Sarah Palin

Zoals dat hoort bij SNL, was er in de show een sketch te zien over het laatste verkiezingsdebat. Daarin vertolkte Alec Baldwin Donald Trump en Jim Carrey Joe Biden.

Ook Adele had het over politiek. Ze had het over politica Sarah Palin, de controversiële gouverneur van de staat Alaska die de Republikeinse presidentskandidaat John McCain in 2008 als zijn kandidaat-vicepresident had gekozen.

“God, ik ben zo opgewonden dat ik eindelijk deze show mag presenteren”, zei Adele. “Niet alleen houd ik oprecht van de show, maar ik heb hier ook mijn Amerikaanse doorbraak beleefd, twaalf lange jaren geleden. Ik was in 2008 muzikale gast toen Sarah Palin naast Tina Fey (de actrice die Palin imiteerde in het programma, red.) verscheen.”

“Uiteraard keken een paar miljoen mensen naar het programma. De rest is geschiedenis. Kijk, ik weet niets over de Amerikaanse politiek. Ik ben Britse, weetjewel? En ik wil niets zeggen dat té politiek getint is, dus ik houd het hierop: Sarah Palin, schatje, bedankt voor alles!”

Meer
Lees meer...