‘Aggretsuko’ seizoen 3: de Netflix Original komt wellicht in 2020 nog terug

De Netflix Original Aggretsuko deed de jongste jaren de harten van heel wat anime-fans harder slaan. De reeks komt van Sanrio, het bedrijf dat Hello Kitty uitvond, maar dat zou je amper geloven. We volgen Retsuko tijdens zijn volwassen kantoorjob. Ze drinkt zich zat met haar collega’s op werkfeestjes, heeft relatieproblemen om van om te vallen en wenst haar zwijn van een baas van alles lelijks toe. Aggretsuko seizoen 2 verscheen op 14 juni 2019 op Netflix en seizoen 3 ziet wellicht een jaar later het levenslicht.

Al in augustus 2019 bevestigde Netflix in een tweet dat er een derde seizoen van Aggretsuko aan zit te komen. Alles wijst erop dat productiehuis Fanworks al aan het nieuwe seizoen aan het sleutelen is. Het ziet ernaar uit dat de nieuwe afleveringen van Aggretsuko ten vroegste in het voorjaar van 2020 op Netflix verschijnen.

Het ziet er echter eerder naar uit dat de release voor de zomer van 2020 zal zijn. Het eerste seizoen verscheen in april 2018, het tweede seizoen in juni 2019. Het zou dus niet onlogisch zijn als het derde seizoen in juli of augustus 2020 op het hoofdmenu van Netflix zal verschijnen.

Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken

Aggretsuko draait rond de schattige (maar heel boze) rode panda Retsuko. De Netflix-reeks is hilarisch, want de schattige panda verwerkt alle ellende van haar verschrikkelijke job door na het werk naar de karaoke te gaan en death metal te zingen.

Aggretsuko zit niet alleen erg goed in elkaar, je kan er ook jezelf in herkennen. De personages zijn van duidelijk parodieën op bepaalde kantoortypetjes, maar het is niet alleen om te lachen. Er zitten in Aggretsuko ook echte levenslessen over relaties, het professionele leven en blijven doorzetten als het allemaal even tegenzit. Een pluspunt voor tijdens de blok: elke aflevering duurt 10 à 15 minuten.

Seizoen twee goed ontvangen

In het tweede seizoen leren we de 25-jarige Retsuko op een nog dieper niveau kennen. De kijker maakt kennis met haar familie en vrienden en krijgt een intiem inzicht in haar liefdesleven. Heel wat anime-fans prezen de makers van Aggretsuko de hemel in voor het bijzonder sterke scenario en de manier waarop het verhaal in beeld gebracht werd.

Enkele ‘enthousiaste’ reacties van fans:

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...