‘AIR’: Film over samenwerking tussen Nike en Michael Jordan krijgt trailer

AIR, een film over het ontstaan van de samenwerking tussen Nike en basketballegende Michael Jordan, heeft een eerste trailer gezien. Daarin zien we hoe Nike een basketbalafdeling opricht en de geslaagde gok neemt om de piepjonge Michael Jordan vast te leggen. Ben Affleck regisseerde AIR en speelt er ook in mee aan de zijde van Matt Damon.

Geen sneaker is iconischer dan de zwart-rood-witte Air Jordans. De geschiedenis daarvan begon in de jaren 80 en was minder vanzelfsprekend dan het nu lijkt. Nike had op dat moment namelijk geen basketbalafdeling en was niet het grote merk dat het nu is. Michael Jordan aan de andere kant had nog geen voet gezet op een NBA-veld. Toch vonden de twee kanten elkaar en die gok bleek een gigantisch succes.

Ben Affleck en Matt Damon

Hoe die samenwerking uiteindelijk tot stand kwam, kan je vanaf april zien in de nieuwe film AIR. Die toont hoe salesverantwoordelijke Sonny Vaccaro (Matt Damon) van Nike-baas Phil Knight (Ben Affleck) de opdracht krijgt om een basketbalafdeling uit de grond te stampen. Vaccaro beslist daarvoor om de piepjonge, nog onbekende Michael Jordan vast te leggen en volledig op zijn talent te gokken.

Om die risicovolle en carrièrebepalende gok tot stand te kunnen brengen zal Vaccoro eerst Deloris Jordan (Viola Davis), de moeder van Michael Jordan, moeten overtuigen. Zij beseft echter maar al te goed het talent van haar zoon en verkoopt haar huid dan ook duur.

Het scenario van AIR dateert al uit 2021 en is geschreven door Alex Convery. Het werd vorig jaar opgepikt door Amazon Studios, dat Ben Affleck aanstelde als regisseur.

Bekijk hier de trailer van AIR:

AIR is in de cinema te zien vanaf woensdag 5 april.

Meer
Lees meer...