Left Right
scrollTop top

Amerikaans Congreslid Alexandria Ocasio-Cortez haalt bijna half miljoen kijkers met ‘Among Us’ Twitch-stream


Alexandria Ocasio-Cortez Among Us
© Twitch

De progressieve Amerikaanse Congresleden Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) en Ilhan Omar maakten pas hun debuut op Twitch. Ze speelden een paar rondjes Among Us met enkele streamers. AOC mag dan wel conservatieve Republikeinen uit hun vel doen springen, op een ruimteschip is ze een stuk minder angstaanjagend.

Among Us-beginnelingen Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) en Ilhan Omar namen het op tegen YouTube-, Facebook Gaming- en Twitch-sterren als Pokimane, Hasanabi, Disguised Toast, Dr Lupo, Myth, mxmtoon, Jacksepticeye, Cr1TiKaL en Corpse Husband.

De stream van AOC kreeg veruit het meeste aandacht. Twitch bevestigde aan de Amerikaanse nieuwswebsite Mashable dat haar kanaal tijdens de stream van 3,5 uur een hoogtepunt bereikte van meer dan 435.000 gelijktijdige kijkers. Van een indrukwekkend cijfer voor een nieuwe streamer gesproken! De stream van AOC was de derde meest bekeken stream óóit op Twitch die door één persoon geproduceerd is. Op de eerste plaats staat de Fortnite-stream met rapper Drake. Daar keken maar liefst 667.000 mensen naar.

Gezelligheid troef

Ondanks de grimmige thema’s van Among Us, zoals verraad, sabotage en het doden van je vrienden, was de eerste Twitch-stream van AOC verrassend gezellig. Tijdens de stream was ze vooral aan het uitdokteren hoe het spel precies werkte en hoe ze de grote streamers zou vermoorden. Ondertussen maakten haar tegenstanders grapjes dat “iedereen een beetje bang is om de Congresvrouw te vermoorden”.

Imposter

Guys, I really don’t want to be Imposter. Please don’t let me be Imposter“, zei AOC, vlak voordat zij in de allereerste game werd aangewezen als impostor. “I’m so nervous.”

AOC verbeterde zeker gedurende de stream, maar heeft duidelijk nog een lange weg te gaan. “Oh my gosh guys, I can’t believe I have to kill people in this“, zei AOC tijdens het spelen. “I can’t kill Poki, she’s so nice.”

‘Verborgen’ agenda

AOC en Omar gingen echter niet alleen naar het streamingplatform om plezier te hebben. Zo hadden de Congresvrouwen het over de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ze vergeleken gezondheidszorgsystemen met de Twitch-streamers.

De Congresvrouwen spoorden kijkers aan om te stemmen. Op de Twitch-pagina van AOC was zelfs een link te zien naar IWillVote.com. AOC kreeg tijdens de gameplay trouwens regelmatig de kans om kijkers eraan te herinneren “vroeg te stemmen”. “Laten we allemaal meedoen aan deze verkiezingen en onze democratie redden!”, zei ze.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938