Ali B benadrukt belang van anderhalve meter afstand in nieuw nummer

Anderhalf
TRIFECTA

Niet iedereen volgt de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus even goed. Sommigen nemen deze regels zelfs nog altijd niet serieus genoeg. Zoals de sociale afstand van anderhalve meter bewaren, is voor velen moeilijk. Zo worden onder andere bossen en parken nog steeds drukbezocht, waardoor de kans op dicht contact vergroot.

Het blijft nochtans belangrijk om de opgelegde regels te volgen om zo de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Elke dag lopen het aantal besmettingen hoog op en ook het dodental wordt alsmaar hoger. Daarom beslisten enkele Nederlandse artiesten om het belang van social distancing te benadrukken.

Anderhalf

Het liedje heet Anderhalf, wat nog eens extra de sociale afstand in de verf zet. Samen met rapper Poke en komiek Jandino Asporaat maakte Ali B op een ietwat humoristische manier een liedje over social distancing. Maar de rapper beklemtoont wel dat het liedje een serieuze boodschap bevat. In de video zien we hoe Alberto Stegeman tijdens een RTL Boulevard-uitzending Ali B en zijn vrienden betrapt terwijl ze onvoldoende afstand houden. Jandino Asporaat heeft zich voor de gelegenheid opnieuw verkleed als zijn typetje Judeska.

In De Telegraaf vertelden de artiesten wat meer over Anderhalf. “Als de jongeren het daarna nog niet weten … Dan weet ik het ook niet meer”, vertelde Jandino Asporaat. “Timor Steffens heeft een anderhalve-meter-dansje bedacht, dat ook moet bijdragen aan het besef. Het moet echt een ding onder de jeugd worden. Zij moeten realiseren dat zij zelf misschien niet heel ziek worden van het coronavirus, maar dat veel ouderen daar wel aan kunnen doodgaan.”

Verontrustend telefoontje

Rapper en jurylid in The Voice of Holland, Ali B, kreeg vorige week een verontrustend telefoontje van de burgemeester van Almere, Franc Weerwind. “Er bleken feestjes te zijn gehouden met soms wel tweehonderd jongeren”, legt Ali B uit in De Telegraaf. “Daar schrok ik heel erg van. De burgemeester en politie wisten dat ik me samen met minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge ook inzet tegen eenzaamheid bij ouderen. Daarom vroegen ze me mee te helpen om tot de jongeren door te dringen. Die anderhalve meter afstand is letterlijk van levensbelang voor de ouderen”, beklemtoont de rapper.

En dus rinkelde al snel de telefoon bij Jandino Asporaat. “Ali belde me uit bed, zei dat ik een rap moest maken als mijn typetje Judeska en vertelde dat we de volgende dag een clip zouden opnemen met Alberto Stegeman.” En zo gezegd, zo gedaan. De clip staat sinds maandag online en heeft ondertussen al meer dan een miljoen views op YouTube.

Bekijk hier de grappige video:

Gesponsorde artikelen