‘All Quiet on the Western Front’: Langverwachte Netflixfilm over Eerste Wereldoorlog krijgt trailer

Netflix komt binnenkort met een nieuwe verfilming van All Quiet on the Western Front, een van de bekendste oorlogsromans ooit geschreven. Die gaat over de gruwel die de jonge Duitse soldaten aan het front tijdens de Eerste Wereldoorlog moesten doorstaan. De eerste trailer van All Quiet on the Western Front belooft alvast veel goeds voor de film die op vrijdag 28 oktober op Netflix verschijnt.

All Quiet on the Western Front (Im Westen nichts Neues) is een roman van de Duitse oorlogsveteraan Erich Maria Remarque uit 1928. Het boek werd meteen geprezen voor de manier waarop het de extreme fysieke en mentale stress van de Duitse soldaten aan het front tijdens de Eerste Wereldoorlog beschrijft. In 1930 volgde er een eerste verfilming. Die kreeg vier Oscarnominaties en wist er daarvan twee te verzilveren. In 1979 volgde nog een gelijknamige televisiefilm, die zowel een Golden Globe als een Emmy won.

Daniel Brühl en Felix Kammerer

En nu heeft Netflix zich dus opnieuw gewaagd aan de verfilming van het bijna 100 jaar oude literaire meesterwerk. Het gaat om een Duitse film van de hand van regisseur Edward Berger. Daniel Brühl (Good Bye, Lenin!, Inglourious Basterds, Rush, Captain America: Civil War) is de bekendste naam in de castlijst. Hij speelt de Duitse politicus Matthias Erzberger die op het einde van de Eerste Wereldoorlog met Frankrijk een wapenstilstand probeert te onderhandelen.

De belangrijkste rol is echter weggelegd voor de jonge Felix Kammerer, die daarmee zijn langspeelfilmdebuut maakt. Hij speelt de 17-jarige Paul Bäumer die in de lente van 1917 vol enthousiasme naar het front wordt gestuurd. Dat enthousiasme blijft echter niet lang duren eens hij en zijn vrienden kennismaken met de harde realiteit van de loopgraven. Daarin zullen ze wanhopig moeten vechten om te proberen overleven.

Positieve reviews

Op de release van All Quiet on the Western Front op Netflix is het nog wachten tot 28 oktober 2022. De films is echter al vertoond in een beperkt aantal cinemazalen en kreeg daar zeer lovende kritieken. Op Rotten Tomatoes scoort hij momenteel zelfs 93 procent op basis van 44 reviews.

Bekijk hier de trailer van All Quiet on the Western Front:

All Quiet on the Western Front is vanaf 28 oktober 2022 te streamen op Netflix.

Meer
Lees meer...