Ook America Ferrera reageert teleurgesteld op gebrek Oscarnominaties voor ‘Barbie’-collega’s

Gisteren werden de nominaties voor de Oscars bekendgemaakt. Hoewel Barbie wel genomineerd is voor Beste Film, zijn hoofdrolspeelster Margot Robbie en regisseur Greta Gerwig niet genomineerd in de categorieën Beste Actrice en Beste Regisseur. Dit zorgde al voor heel wat verontwaardigde reacties bij fans en Ryan Gosling en nu komt er ook een reactie van America Ferrera die voor haar rol in Barbie haar eerste Oscarnominatie in de wacht sleepte.

Barbie was een van de grootste films van 2023, wat zich vertaalt in acht Oscarnominaties. Maar toch zijn heel wat mensen teleurgesteld. Margot Robbie en Greta Gerwig kregen namelijk geen persoonlijke nominaties. Iets wat – zeker door het thema van de film – in het verkeerde keelgat schiet bij heel wat fans van Barbie. Na Ryan Gosling heeft nu ook America Ferrera, die wél genomineerd werd voor haar rol in Barbie gereageerd.

Eerste Oscarnominatie

In de eerste plaats is America Ferrera uiteraard heel blij met haar eigen nominatie. Zij komt namelijk in aanmerking voor de Oscar voor Beste Actrice in een Bijrol voor haar rol als Gloria in Barbie. Het was haar man die haar het nieuws doorstuurde omdat America nog in bed lag. “Er was een moment waarop ik niet zeker was of hij het meende”, klinkt het in een interview met Variety. “Maar dan begon m’n gsm te ontploffen van berichtjes, dus dan besefte ik dat het wel waar moest zijn.”

“Ik krijg zoveel liefde en steun en felicitaties, het komt echt binnen. Ik ben zo dankbaar voor alle liefde en steun op dit moment. Het is een lange Barbiereis geweest – het was natuurlijk veel langer voor Greta en Margot en Noah, zij zijn er al jaren mee bezig – maar iedereen is zo blij dat we kunnen vieren en deze reis kunnen beëindigen op het grootste feestje van het jaar.”

Daarnaast is America Ferrera ook blij om te zien dat er drie films van vrouwelijke regisseurs genomineerd werden in de hoofdcategorie Beste Film. “Zo hoort het te zijn. Ik zou graag nog meer films geregisseerd door vrouwen op de lijst zien zodat vrouwelijke regisseurs erkend worden voor het maken van de beste films van het jaar.” America Ferrera voegt ook toe dat ze blij is om de diversiteit te zien in haar eigen categorie. Ze is namelijk als latina genomineerd samen met twee zwarte vrouwen (Danielle Brooks en Da’Vine Joy Randolph) en Jodie Foster die als lesbische vrouw genomineerd is voor de rol van een lesbisch personage.

“Enorm teleurgesteld”

Maar ook voor America Ferrera is er een keerzijde aan de feestvreugde. “Ik was enorm teleurgesteld dat Greta Gerwig en Margot Robbie niet genomineerd waren”, vertelt ze. “Greta heeft alles gedaan dat een regisseur kan doen om het te verdienen. Ze heeft deze wereld gemaakt en daarbij iets genomen dat niet meteen een grote waarde had in het leven van veel mensen en is erin geslaagd om er een wereldwijd fenomeen van de te maken. Het is een grote teleurstelling om haar niet te zien op de lijst.”

“Wat Margot heeft bereikt als actrice is werkelijk ongelooflijk. Een van de dingen van Margot als actrice is hoe makkelijk ze alles doet lijken. En misschien heeft dat mensen de illusie gegeven dat haar werk makkelijk is. Maar Margot is een tovenaar als actrice wanneer ze voor de camera staat en het was een eer om haar deze geweldige acteerprestatie te zien neerzetten. Ze bracht zoveel liefde, humor, diepgang, vreugde en plezier in het personage. Voor mij is ze een meester.”

Meer
Lees meer...