Ryan Gosling reageert op gebrek aan Oscarnominaties voor Margot Robbie en Greta Gerwig

Gisteren werden de nominaties voor de Oscars bekendgemaakt. Hoewel Barbie wel genomineerd is voor Beste Film, zijn hoofdrolspeelster Margot Robbie en regisseur Greta Gerwig niet genomineerd in de categorieën Beste Actrice en Beste Regisseur. Dit zorgde al voor heel wat verontwaardigde reacties en nu voegt ook Ryan Gosling, die wél genomineerd is voor zijn rol in de film, zich daarbij.

Barbie was een van de grootste films van 2023, wat zich vertaalt in acht Oscarnominaties. Maar toch zijn heel wat mensen teleurgesteld. Margot Robbie en Greta Gerwig kregen namelijk geen persoonlijke nominaties. Iets wat – zeker door het thema van de film – in het verkeerde keelgat schiet bij heel wat fans van Barbie. Nu heeft ook Ryan Gosling, die voor z’n rol als Ken in de film zowel genomineerd is in de categorie Beste Acteur in een Bijrol als in de categorie Beste Originele Lied (I’m Just Ken), zijn mening gedeeld.

“Geen Ken zonder Barbie”

In het statement aan CNN reageerde Ryan Gosling in de eerste plaats op zijn eigen nominatie. “Ik ben extreem vereerd om door mijn collega’s genomineerd te zijn tussen zulke geweldige artiesten in een jaar met zo veel topfilms. En ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik ben enorm vereerd en trots dat het is omdat ik een plastieken pop met de naam Ken speelde.”

Maar er is ook voor Ryan een keerzijde. “Er is geen Ken zonder Barbie en er zou geen Barbiefilm zijn zonder Greta Gerwig en Margot Robbie, de twee mensen die het meest verantwoordelijk waren voor deze wereldwijd gevierde film die geschiedenis schreef. Geen enkele erkenning voor wie dan ook, zou mogelijk zijn geweest zonder hun talent, vastberadenheid en genialiteit. Zeggen dat ik teleurgesteld ben in het feit dat ze niet genomineerd zijn in hun respectievelijke categorieën zou een understatement zijn.”

“Tegen alle verwachtingen in, met niets anders dan een paar zielloze, schaarsgeklede poppen zonder genitalieën, maakten ze ons aan het lachen, braken ze ons hart, stimuleerden ze de cultuur en schreven ze geschiedenis. Hun werk moet worden erkend, samen met de andere zeer verdiende genomineerden. Dat gezegd hebbende, ben ik zo blij voor America Ferrera en de andere ongelooflijke artiesten die hun talenten hebben bijgedragen om van Barbie zo’n baanbrekende film te maken.”

Meer
Lees meer...