Amerikaanse nieuwssite USA Today zoekt fulltime Taylor Swift-verslaggever

Van je idool je beroep kunnen maken, voor veel Swifties klinkt het als een droom. En die droom kan nu ook voor één iemand werkelijkheid worden. Het Amerikaanse nieuwsmedium The USA Today Network is namelijk op zoek naar een “Taylor Swift Reporter”. Die moet enkel en alleen berichten over het razend populaire muziekicoon.

Taylor Swift was nooit populairder dan nu. De 33-jarige zangeres heeft er juist het Amerikaanse deel van haar compleet uitverkochte ‘The Eras Tour’ opzitten en trekt daarna naar de rest van de wereld. Die concerttour zal later dit jaar ook in de cinema te zien zijn. Ondertussen brengt Taylor Swift ook het ene na het andere – nieuw of heropgenomen – album uit.

Meer dan genoeg zaken dus om over te berichten, zeker omdat Taylor Swift wereldwijd miljoenen fans heeft. Reden genoeg om een fulltime verslaggever voor haar aan te werken, vond USA Today en The Tennessean, een van hun kranten die gevestigd is in Nashville, de thuisbasis van Taylor Swift.

Vacature

“Swifts fanbase is gegroeid tot ongekende hoogten. Dat geldt ook voor de betekenis van haar muziek en haar groeiende invloed. We zijn op zoek naar een energieke schrijver, fotograaf en socialemediaexpert die een onmiskenbare honger naar alles wat met Taylor Swift te maken heeft kan lessen met een gestage stroom aan content op meerdere platformen”, valt er te lezen in de vacature van The USA Today Network.

De Taylor Swift-reporter zal voor zijn werk vaak moeten reizen en dus ook heel wat van de resterende concerten van de ‘The Eras Tour’ kunnen meepikken. Je moet wel in de Verenigde Staten gevestigd zijn om te kunnen solliciteren.

Meer
Lees meer...