Android 12 maakt het eenvoudiger om je wifi te delen met anderen

Android werkt aan een systeem een eenvoudig andere mensen bij jou thuis op je wifi te laten inloggen zonder dat je hen het paswoord moet geven. De nieuwe functie is opgedoken in de bètaversie van Android 12 die onlangs uitkwam.

Als je bezoek hebt (voor zover dat mag), gebeurt het al wel eens dat zij je wifi-wachtwoord vragen zodat ze niet op mobiel internet moeten zitten. Dat is vaak een heel gedoe waarbij je het papiertje moet zoeken waar die moeilijke code opstaat. En vervolgens moet je nog geluk hebben dat er niets fout wordt overgetypt.

In Android 12 zal het mogelijk zijn om dat wachtwoord draadloos te delen met anderen met de functie ‘Nearby Share’. De website Android Police en Mishaal Rahman van XDADevelopers merkte die mogelijkheid op in de bètaversie van dit nieuwe besturingssysteem.

Nearby Share

Om dat te doen moet je je wifi-netwerk openen op je smartphone en klikken op ‘Delen’. Als je dat nu doet krijg je een QR-code te zien die anderen kunnen inscannen om in te loggen op jouw wifi. Bij Android 12 komt daar nog een nieuwe, nog eenvoudigere manier bij.

Met knop ‘Nearby Share’ zoekt je smartphone naar andere smartphones in de buurt. Klik op het gewenste toestel. De andere persoon krijgt dan een melding die hij of zij moet aanvaarden om te verbinden met het wifi-netwerk. Het wachtwoord zelf wordt daarbij niet gedeeld.

Meer
Lees meer...