‘Animal Crossing’ bezorgt Nintendo enorme winst tijdens coronacrisis

Hoewel veel bedrijven lijden onder de coronacrisis, heeft Nintendo er een geweldige eerste helft van het jaar op zitten. Het bedrijf haalde in het tweede kwartaal, van april tot en met juni, maar liefst 106,4 miljard yen (850 miljoen euro) binnen. En daar zit de nieuwe versie van Animal Crossing zeker voor iets tussen.

In het tweede kwartaal van het jaar boekte Nintendo dus 106,4 miljard yen winst, dat is meer dan vijf keer meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het Japanse gamebedrijf was dan ook een van de weinige bedrijven dat kon profiteren van de coronapandemie.

Animal Crossing

Die enorme winst heeft Nintendo vooral te danken aan de populariteit van Animal Crossing. In maart, aan het begin van de coronapandemie, wanneer veel landen in lockdown gingen, kwam de nieuwste versie van het spel, Animal Crossing: New Horizons uit. En dat werd meteen een enorm succes.

Doordat mensen wereldwijd binnen moesten blijven, werd Animal Crossing al snel het spel van het moment. In het spel kan je samen spelen met je vrienden, ook al zitten die zelf ook in hun eigen huis. Het werd zo al snel het ideale lockdown-spel om samen, maar toch apart, met je vrienden te gamen. Het spel werd in totaal 10,6 miljoen keer keer verkocht tussen april en juni. In totaal werd Animal Crossing: New Horizons al meer dan 22 miljoen keer verkocht.

Nintendo Switch

Animal Crossing is een spel dat gespeeld wordt op de spelconsole Nintendo Switch. Die console ging dit jaar ook massaal over de toonbank. In het tweede kwartaal van dit jaar werden maar liefst 5,7 miljoen consoles verkocht, tegenover 2,1 miljoen in het tweede kwartaal vorig jaar.

Meer dan de helft van die consoles werden gekocht puur om Animal Crossing te kunnen spelen. Ook de recentere Switch Lite werd 2,6 miljoen keer verkocht.

Meer
Lees meer...