Left Right
scrollTop top

Animatiereeks ‘The Prince’ uitgesteld na overlijden Prince Philip


The Prince HBO Max
© HBO Max

HBO Max kwam normaal binnenkort met een satirische animatiereeks over de Britse koninklijke familie. Daarin was de hoofdrol weggelegd voor Prince George. Maar door het recente overlijden van Prince Philip werd beslist om de lancering van de reeks uit te stellen.

Op 9 april overleed de Britse Prince Philip op 99-jarige leeftijd. Door het coronavirus werd hij in een intieme ceremonie begraven. Normaal zou de animatiereeks The Prince ongeveer rond deze tijd in premier gaan op HBO Max, maar door het overlijden van Prince Philip is beslist om de release uit te stellen.

Uitgesteld

In een statement aan The Hollywood Reporter bevestigt HBO Max dat de serie voor onbepaalde tijd uitgesteld wordt. “We waren bedroefd toen we hoorden dat Prince Philip overleden was en zullen de plannen voor de lancering van de reeks aanpassen. We zullen de nieuwe datum later bekendmaken.”

Het is nog niet duidelijk of de reeks aangepast zal worden of dat er gewoon gewacht zal worden tot een gepaster moment om de reeks, zoals hij was, te lanceren.

The Prince

De reeks is een satire op de Britse koninklijke familie, waardoor het volgens de makers niet gepast was om dit nu te lanceren. In de reeks staat Prince George, het zoontje van Prince William en Kate Middleton, centraal. Hij heeft een nogal sassy persoonlijkheid, die we al te zien kregen in verschillende teasers. De reeks wordt gemaakt door Gary Janetti, die ook verantwoordelijk was voor Family Guy. Janetti zal ook zelf de stem van Prince George verzorgen.

Bij de stemmencast zijn heel wat grote namen. Zo verzorgt Orlando Bloom de stem van Prince Harry, is Alan Cumming te horen als Owen, de butler van Prince George en zal Sophie Turner haar stem verlenen aan Princess Charlotte. Verder maken ook Frances De La Tour (Queen Elisabeth), Lucy Punch (Kate Middleton), Iwan Rheon (Prince William), Condola Rashad (Meghan Markle) en Dan Stevens (Prince Charles en Prince Philip) deel uit van de stemmencast.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…