Antoine Fuqua regisseert oorlogsfilm ‘Siege of Bethlehem’

Antoine Fuqua
Alexandra Wey – EPA

Nadat Fuqua klaar is met zijn film Emancipation zal hij de film Siege of Bethlehem regisseren. Ook Michael Kase en Aaron Gilbert helpen mee aan de film. Het scenario is geschreven door Avi Issacharoff en Matt Cook, een militair die al twee keer naar Irak moest.

De film is gebaseerd op het boek A Season in Bethlehem: Unholy War in a Sacred Place, geschreven in 2004 door Joshua Hammer. Kase is al vijftien jaar bezig met dit project en hij vindt dat het nu een geschikt moment is om het project te maken, omdat het verhaal mensen bijeen wil brengen tijdens een periode van onrust.

Conflicten in de Westbank

Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten en gaat over de gebeurtenissen in de Westbank. Door middel van eigen ervaring en verschillende interviews. Een joodse Israëliër, een christelijke Amerikaan en een moslim werken samen aan een oplossing om te voorkomen dat er oorlog uitbreekt. Het conflict loopt tussen het Israëlische leger en een groep gewapende Palestijnse militanten.

Ook het drama rond de kerk van Bethelem wordt in het boek uitgelegd. De groep Palestijnse militanten houden zich voor 39 dagen schuil in de kerk.

Gesponsorde artikelen