Left Right
scrollTop top

Verstrengde maatregelen in Antwerpen: dan toch geen mondmasker tijdens het sporten


antwerpen coronavirus mondmasker tweede golf
© EPA

Gouverneur Cathy Berx (CD&V) heeft de nieuwe coronamaatregelen in de provincie Antwerpen verder verduidelijkt. Zo zal het dan toch niet verplicht zijn om tijdens intensief sporten een mondmasker te dragen “als het risico op overdracht van het virus nagenoeg nihil is”. Berx baseert zich voor die maatregel op het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie. Iedereen boven de 12 jaar moet verplicht een mondmasker dragen op het publiek domein en op plaatsen waar de fysieke afstand van anderhalve meter niet kan worden bewaard.

“Gelet op het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie dat intensief sporten met mondneusbedekking een gezondheidsrisico inhoudt, geldt deze verplichting evenmin tijdens het intensief sporten voor zover en in de mate deze sport beoefend wordt in daartoe bestemde sportinfrastructuur en/of plaatsen en momenten waarop het risico op overdracht van het virus nagenoeg nihil is door de kortstondigheden van het eerder occasionele kruisen of passeren van een persoon”, laat Berx weten. In Antwerpen is het dus wel mogelijk om op een verlaten plaats te joggen zonder mondmasker. In peloton fietsen is er niet toegestaan.

Geen uitzondering voor profvoetbal

Daarnaast zal Berx geen uitzondering maken voor het profvoetbal op het verbod op ploegsporten voor mensen ouder dan 18 jaar. Beerschot overweegt alvast om buiten de provincie Antwerpen trainingen in te lassen. Alleen contactloos sporten is toegestaan in de provincie. Berx wijst er nog eens op dat de corona-uitbraak in Europa is begonnen met een voetbalmatch.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…