Apple moet verkoop stoppen van Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 in Verenigde Staten

Apple heeft een serieuze domper te verwerken gekregen in de Verenigde Staten. Het bedrijf moet binnenkort namelijk zijn twee nieuwste modellen van de Apple Watch uit de rekken halen. Het gaat om de Apple Watch Series 9 en de Apple Watch Ultra 2. Reden daarvoor is een dispuut over het patent van de technologie voor de bloedzuurstofsensor.

In het nieuws: De Apple Watch Ultra 2 en Apple Watch Series 9 zullen in de Verenigde Staten later deze week verdwijnen uit de rekken van de Apple Stores en van de website van Apple.

De details:

  • Het medisch technologiebedrijf Masimo voert al meer dan een jaar een strijd tegen Apple in verband met het intellectuele eigendom van de technologie voor de bloedzuurstofsensor. Het bedrijf beweert dat Apple medewerkers bij hen wegplukt en zo beroepsgeheimen steelt. Het kreeg daarbij in januari al gelijk van een rechter. In oktober bevestigde de International Trade Commission (ITC) dan die uitspraak, waarna president Joe Biden 60 dagen de tijd had om een veto uit te spreken. Die periode loopt af op 25 december en het ziet er niet naar uit dat Biden zich met de zaak zal moeien.
  • Om die reden heeft Apple nu dus beslist om preventief in te grijpen. Dat laat het weten in een statement aan 9to5mac. Daarom zullen de Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 vanaf 21 december niet meer te koop zijn op de officiële website en vanaf 24 december niet meer te verkrijgen zijn in Apple Stores. Andere verkoopskanalen mogen wel nog gewoon hun stock verkopen.
  • De uitspraak heeft geen invloed op de goedkopere Apple Watch SE, aangezien die geen zo’n sensor heeft. Ook reparaties van al verkochte modellen blijven perfect mogelijk.
  • Apple heeft aangegeven niet akkoord te gaan met de uitspraak van de ITC. “Apple is het absoluut niet eens met het bevel en streeft naar een reeks juridische en technische opties om ervoor te zorgen dat Apple Watch beschikbaar is voor klanten”, klinkt het. Mogelijk komt er dus een update waardoor de sensor van Apple meer afwijkt van die van Masimo, al kan dat nog enige tijd op zich laten wachten.
  • Sowieso heeft de uitspraak van de ITC geen impact op de verkoop buiten de Verenigde Staten. Daar blijven deze modellen van de Apple Watch dus gewoon beschikbaar.
Meer
Lees meer...