Apple waarschuwt om nooit met je iPhone te slapen als die ligt op te laden

Wie de gewoonte heeft om zijn iPhone ’s nachts naast zich te laten opladen, denkt daar in het vervolg misschien beter twee keer over na. Apple heeft namelijk een update van zijn veiligheidswaarschuwingen gedeeld waarin het afraadt om in slaap te vallen naast een opladende iPhone.

In het nieuws: Apple deelde recent op zijn website een vernieuwde versie van ‘Important safety information for iPhone‘. Daarin waarschuwt het bedrijf voor mogelijke oververhitting van opladende iPhones.

De details:

  • De waarschuwing van Apple gaat vooral het “niet in slaap vallen op een apparaat, voedingsadapter of draadloze oplader” van je iPhone. “Plaats je iPhone niet onder een deken, kussen of uw lichaam wanneer dit is aangesloten op een voedingsbron”, gaat de waarschuwing verder.
  • Het gevaar zit zich dus vooral in gebruikers die in slaap vallen terwijl ze met hun opladende iPhone bezig zijn en zo op de iPhone, oplader of oplaadkabel liggen. Die zou op die manier namelijk kunnen oververhitten waardoor je brandwonden of andere letsels kan oplopen. “Wees extra voorzichtig als u een lichamelijke aandoening heeft die invloed heeft op uw vermogen om warmte tegen het lichaam te detecteren”, schrijft Apple verder nog.
  • “Bewaar uw iPhone, de lichtnetadapter en eventuele draadloze opladers in een goed geventileerde ruimte wanneer u ze gebruikt of oplaadt”, gaat de waarschuwing verder. In principe is er dus geen probleem als je je iPhone op je nachtkastje legt om op te laden terwijl je slaapt, zolang je kamer niet te warm is.
  • “Gebruik uw gezond verstand om situaties te vermijden waarin uw huid in contact komt met een apparaat, de voedingsadapter of een draadloze oplader wanneer deze gedurende langere tijd in werking is of op een stroombron is aangesloten”, valt er tenslotte ook nog te lezen.
Meer
Lees meer...