Apple wil AI inschakelen om gezondheidstips aan gebruikers voor te stellen

Apple is bezig met de ontwikkeling van een gezondheidscoach op basis van artificiële intelligentie (AI). Die zou aan de hand van data van je Apple Watch je eet-, lichaamsbeweging- en slaappatronen volgen en zo na verloop van tijd persoonlijke tips voorstellen.

In het nieuws: Bloomberg meldt dat Apple bezig is met een project met de codenaam Quartz. Het gaat om een systeem dat met algoritmes via kunstmatige intelligentie op maat gemaakt suggesties zal geven voor je gezondheid.

Meer:

  • Doorheen de jaren is Apple zijn Apple Watch steeds meer gaan ontwikkelen als een gezondheidstool. Die heeft nu al onder andere een hartslagmeter, vruchtbaarheidstracker en temperatuursensor. Daarnaast zijn er ook nog plannen om in de toekomst onder andere je zuurstofgehalte en bloedsuikerspiegel te laten meten via je Apple Watch.
  • De volgende update op dat vlak lijkt er echter te komen op basis van AI. Apple werkt namelijk aan een soort persoonlijke gezondheidscoach voor zijn gebruikers. Die gebruikt je slaappatroon, beweging, voeding en emoties om veranderingen voor te stellen.
  • De eerste nieuwigheid die daarvoor ingevoerd zou worden is een soort emotietool. Daarbij zullen gebruikers doorheen de dag moeten invullen hoe ze zich voelen. Later wil Apple zijn Watch zodanig ontwikkelen dat die de emotionele toestand van gebruikers kan voorspellen op basis van spraak, woordgebruik in berichten en andere gegevens.

Wanneer? Apple heeft het bestaan van project Quartz voorlopig nog niet bevestigd. Volgens de geruchten zou het echter volgend jaar ingevoerd worden. Mogelijk krijgen we op de Worldwide Developers Conference (WWDC) begin juni al een eerste preview te zien.

Meer
Lees meer...