Arthur Vermeeren sluit toch aan bij Rode Duivels na blessures Mangala en Trossard

Goed nieuws! De 18-jarige Arthur Vermeeren is toch opgeroepen voor de Belgische nationale ploeg. In eerste instantie liet bondscoach Domenico Tedesco hem thuis, maar door blessures van Orel Mangala en Leandro Trossard krijgt de jonge middenvelder nu toch zijn eerste kans. Komende vrijdag, 13 oktober, trekken de Rode Duivels naar Oostenrijk en op dinsdag 17 oktober volgt de thuiswedstrijd tegen Zweden.

Afgelopen vrijdag maakte bondscoach Domenico Tedesco bekend op welke spelers hij rekent voor de komende twee kwalificatiewedstrijden. Daarbij koos hij grotendeels voor de verwachte namen, maar was er nog steeds geen plaats voor de veelbelovende middenvelder Arthur Vermeeren van Royal Antwerp. Zijn ploegmaat Mandela Keita werd dan wel weer opgeroepen.

Tedesco liet uiteindelijk weten dat hij “Vermeeren niet wilde oproepen om hem dan twee wedstrijden op de bank te laten plaatsnemen”, maar toch reageerden heel wat voetbalfans verrast. Vandaag maakte de voetbalbond bekend dat de middenvelder zich wel bij de selectie zal voegen.

Blessures

De bondscoach maakte vorige vrijdag de selectie bekend, maar voor de spelers opnieuw zouden afreizen naar België stond er nog één wedstrijd in de competitie op het programma. Dat bracht natuurlijk ook risico’s met zich mee, want in die laatste wedstrijd hebben twee spelers zich geblesseerd.

Het gaat daarbij om Orel Mangala van Nottingham Forest en Leandro Trossard van Arsenal. Beide startten afgelopen weekend in de basis, maar moesten de wedstrijd al snel staken door een blessure. Uiteindelijk speelde Nottingham Forest gelijk tegen Crystal Palace. Bij Arsenal zorgde de vervanger van Trossard, Gabriel Martinelli, voor het verlossende doelpunt tegen Manchester City.

Arthur Vermeeren

Door de blessures van de twee middenvelders was er opnieuw plaats in de selectie van Domenico Tedesco. Die wordt nu dus wel opgevuld door Arthur Vermeeren. Volgens officiële kanalen is Vermeeren de vervanger van Trossard, over andere vervangers is nog niets bekend. Vermeeren wordt al een tijdje gezien als de toekomst van de nationale ploeg en is in de beloftenploeg van de Rode Duivels al langer cruciaal. Nu kan hij zijn kwaliteiten dus ook bij de eerste ploeg laten zien.

Bij zijn ploeg Royal Antwerp stond hij dit seizoen in de competitie al garant voor 1 goal en 2 assists in 10 wedstrijden. Ook in de Champions League gaf hij al 2 assists in 2 wedstrijden. Of hij daar bij de Rode Duivels een vervolg aan kan breien, valt af te wachten.

Meer
Lees meer...