ATEEZ in Brussel: K-popwervelwind doet PALEIS 12 bijna uit z’n voegen barsten

Op zaterdag 18 februari stond de K-popgroep ATEEZ in PALEIS 12 in Brussel. Het werd het eerste optreden van de groep in ons land en het wordt een optreden dat wij (en waarschijnlijk ook de leden van de groep zelf) niet snel zullen vergeten. ATEEZ bracht een volledig afgewerkte show vol energie waarmee ze bewijzen dat ze meedoen aan de top.

Het gebeurt zelden dat K-popgroepen naar ons land komen. Vaak slaan ze Europa over, of houden ze met hun tour enkel halt in Parijs en Londen. Maar ATEEZ stond vorige week in PALEIS 12 en bewees dat er in België zeker een publiek is voor K-pop.

ATEEZ

De K-popgroep ATEEZ maakte z’n debuut op 24 oktober 2018 met de nummers Pirate King en Treasure. Maar voor die datum deelden ze, toen nog onder de naam KQ Fellaz, indrukwekkende danscovers. En die focus op dans en performance zijn ze tot op heden niet verleerd.

ATEEZ bestaat uit acht leden: Hongjoong, Seonghwa, Yunho, Yeosang, San, Mingi, Wooyoung en Jongho. Doorheen de afgelopen 4 jaar wisten ze een grote wereldwijde fanbase op te bouwen, waardoor ze al verschillende keren op wereldtournee gingen. Daarbij stopten ze – in tegenstelling tot veel andere K-popgroep – wel steevast in Europa. Maar deze keer hielden ze daarbij voor het eerst halt in België.

Groei

Dat ATEEZ naar Brussel kwam, dat zullen we allemaal geweten hebben. Al van in de vroege uurtjes stonden de grootste fans van de groep aan te schuiven bij PALEIS 12. Tegen de avond zat PALEIS 12 volledig vol met fans van de groep die ATEEZ een warm en vooral oorverdovend luid welkom gaven. Bij momenten kreeg Mingi de hele zaal zelfs aan het blaffen of werden de namen van de leden luidkeels gescandeerd.

Wij zagen ATEEZ tijdens hun eerste Europese tour in 2019, toen speelden ze in een kleine zaal in Amsterdam op een podium dat amper ingekleed was. De groep had toen één outfit en stond tijdens het hele optreden met acht op het podium. Maar dat was nu niet meer het geval. Alles werd grootser, indrukwekkender en overweldigender. De groep had zo verschillende kledingwissels, maakte slim gebruik van de grote schermen achter het podium en schakelde voor enkele nummers ook achtergronddansers in.

Ook de lightsticks van de groep, lightiny genoemd, speelden een grote rol tijdens het optreden. Fans konden hun lightstick linken met hun ticket waardoor ze ritmisch meebewogen op de muziek. Tijdens een van de speeches kon de groep de kleuren ook aanpassen aan enkele typisch Belgische zaken, zoals chocolade, bier en smurfen. Al moesten ze bij chocolade gaan voor oranje in plaats van bruin. Tijdens diezelfde speeches spraken de leden ook vol lof over de Belgische hoofdstad waar ze in de dagen voor hun optreden verschillende toeristische trekpleisters bezochten.

Tot in de puntjes afgewerkt

Hoewel de groep verschillende intense choreografieën achter elkaar deed, was daar niets van te merken. Ze bleven van begin tot einde de volle 100 procent (misschien zelfs een beetje meer) geven, waarbij ze nagenoeg perfect bleven zingen en rappen. Daarbij willen we toch even het vocale talent van Jongho, het jongste lid van de groep, in de verf zetten want hij zorgde met z’n vocale uithalen verschillende keren voor kippenvel in de zaal.

ATEEZ bracht in PALEIS 12 een show die tot in de puntjes afgewerkt was. Van een indrukwekkende intro tot opzwepende choreografieën en alternatieve versies van hun grootste hits. De groep gaf zo het sprekend voorbeeld van wat K-pop zo populair maakt, een focus op performance, dans en interactie met het publiek.

Setlist:

 1. New World
 2. Answer
 3. Sector 1
 4. The Ring
 5. HALA HALA (Hearts Awakened, Live Alive)
 6. Dazzling Light
 7. Mist
 8. Sunrise
 9. My Way
 10. Illusion
 11. Wave
 12. Win
 13. Horizon
 14. Say My Name
 15. Cyberpunk
 16. I’m The One (Heat-topping version)
 17. Rocky
 18. Wonderland
 19. Guerrilla
 20. Turbulence
 21. Celebrate
 22. From
 23. The Real (Heung version)
Meer
Lees meer...