Left Right
scrollTop top

Atleten tonen Olympisch dorp en verregaande coronamaatregelen op TikTok


Olympisch dorp Tokio
© Michael Kappeler / Picture Alliance (via Isopix)

De Olympische Spelen zijn van start gegaan en het is al langer geweten dat het dit jaar geen normale editie zal worden. Dat is te merken aan de afwezigheid van publiek in de verschillende sporthallen, maar ook in het Olympisch dorp zijn er strenge maatregelen waaraan de delegaties zich moeten houden en die tonen de atleten via TikTok.

Het was lang onzeker, maar de Olympische Spelen zijn wel degelijk begonnen. De editie van 2020 werd uitgesteld maar gaat nu, onder strenge voorwaarden, toch door. Die voorwaarden gaan niet enkel over de afwezigheid van publiek, maar ook de atleten die in Tokio verblijven moeten zich aan enkele strenge maatregelen houden. Sommige van de atleten tonen die via TikTok.

Kartonnen bedden

In eerste instantie krijgen we een kijk op het leven in het Olympisch dorp. Daarbij zien we een oude bekende, waarover al heel wat geschreven is: de befaamde kartonnen bedden. Die worden door verschillende atleten in Tokio uitgetest, en jawel, ze doorstaan de springtest.

Daarnaast krijgen we ook te zien hoe er zelfrijdende busjes rondrijden in het Olympisch dorp en de gigantische hal waar de atleten kunnen eten. In die hal is alle soorten eten voorzien zodat elke atleet er wel iets kan vinden dat binnen zijn of haar dieet past.

Bekijk hier de TikTok van de Britse duiker Tom Daley:

@tomdaley

TOUR OF THE OLYMPIC VILLAGE! #olympics #tokyo2020 #tokyo #olympicvillage

♬ original sound – Tom Daley

Het Amerikaanse vrouwenrugbyteam heeft de kartonnen bedden ook uitvoerig uitgetest:

@ilonamaher

Testing out the cardboard beds at the Olympic Village #beastbeautybrains #olympics #cardboardbeds #tokyoolympics #usarugby #japan #athletes #rugger

♬ original sound – Ilona Maher

Eén wandeling per dag

Jazmin Sawyers, die Groot-Brittannië vertegenwoordigt in het verspringen, deelt in een TikTok welke maatregelen er genomen worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo moeten de atleten elke dag een PCR-test afnemen, die ze voor 10 uur ’s morgens moeten indienen. Ook moeten ze elke dag hun temperatuur opmeten en die invoeren in een app van de Japanse overheid.

Sawyers laat ook weten dat er overal ontsmettingsgel aanwezig is en dat atleten altijd een mondmasker moeten dragen, behalve wanneer ze aan het eten of trainen zijn. Eten gebeurt in een grote hal, waarbij op elke tafel plexiglas gemonteerd is en je mag jezelf niet bedienen. Tot slot laat Sawyers ook weten dat zij en de rest van haar team één keer per dag buiten mogen voor een wandeling. Dat gebeurt onder toezicht van een veiligheidsagent en de atleten mogen enkel van de ene kant van het hotel naar de andere wandelen. Ze mogen wel op hun balkon komen voor een beetje frisse lucht, maar ook daar moeten ze hun mondmasker dragen. Interviews gebeuren online of met maximum één andere persoon in de ruimte.

@jazminsawyers

Team GB run a tight ship! Here’s how we stay COVID safe at the Team GB prep camp in Japan. Heading into the Olympic village next week!

♬ original sound – Jazmin Sawyers

Eten in 10 minuten

De Australische waterpolospeelster Tilly Kearns geeft een uitgebreidere kijk op de foodhall. Daarbij toont ze hoe iedereen plastic handschoenen draagt en alles wat ze aanraken ontsmetten met desinfecterend doekjes.

Het Australische waterpoloteam heeft daarnaast nog een extra regel. Die houdt in dat ze hun mondmasker maar tien minuten mogen afdoen tijdens het eten. Wanneer ze dus beginnen met eten, moeten ze hun maaltijd in tien minuten naar binnen spelen.

@tillykearns

Olympic dining hall COVID protocols ##olympicspirit ##tokyoolympics ##olympics ##australia what else do you want to see??

♬ Say So (Instrumental Version) [Originally Performed by Doja Cat] – Elliot Van Coup

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…