‘Avengers: Endgame’ na één dag al op ramkoers voor ‘Avatar’-box office-record

‘Avengers: Endgame’ na één dag al op ramkoers voor ‘Avatar’-box office-record

‘Avengers: Endgame’ heeft een meer dan uitstekende eerste dag achter de rug. Het sluitstuk van Phase 3 van het Marvel Cinematic Universe bouwde een decennium op naar ‘Endgame’ en dat is te zien aan de resultaten. Al na één dag neemt de laatste Marvel een sprint in de box office en dat wil zeggen dat het absolute record in zicht komt.

De allereerste cijfers voor Avengers: Endgame (warm hier op met de trailer!) zijn binnen en zoals de presale al deed vermoeden, zit Endgame op recordkoers. Volgens cijfers van Filmtotaal duiden de cijfers in China alleen al op een verdriedubbeling van het aantal verkochte tickets van Infinity War.

Drie keer zoveel kijkers als Infinity War

Gisteren kon je bij ons naar Avengers: Endgame gaan kijken, maar ook in China werden er ’s nachts premières georganiseerd. Die eerste nacht bracht in het verre Oosten alvast 107 miljoen euro op, da’s één derde van de volledige box office voor dag één van Infinity War. Niet vergeten: in zijn core market, de Verenigde Staten, moet de film nog uitkomen.

In de VS is het vanavond D-day en morgenvroeg weten we wellicht al of Marvel daar het record van Star Wars zal breken. De previewrecords staan daar op naam van The Force Awakens (57 miljoen dollar) en Star Wars schrijft ook beste openingsdag op zijn naam met 119,1 miljoen dollar.

Hogere opbrengst dan Avatar?

Eén zwaluw maakt de lente natuurlijk niet: als Endgame ook het overkoepelende box-officerecord wil breken, moet ie over Avatar (2009) springen. Die James Cameron-film haalde maar liefst 2,78 miljard dollar op, in totaal. Wil Avengers: Endgame daar over, dan moet ie na het eerste weekend op 1,32 miljard staan. Met een kwart van die cijfers op nauwelijks vierentwintig uur tijd, ziet het er behoorlijk goed uit voor Marvel.

Sowieso is Avengers een succesvolle serie (dat kan tellen als understatement). Infinity War strandde op de vierde plaats in de top tien box office aller tijden, met 2,04 miljard dollar. Als Avengers: Endgame zijn onvermijdelijke toptienplaats inneemt, wipt ie daarmee Harry Potter and the Deathly Hallows uit die top tien. Opvallend: dan zou ook elke Avengers-film in de top tien staan: samen maken ze daarmee de meest succesvolle filmfranchise aller tijden.

Avengers op Disney+

Marvels Avengers: Endgame is het sluitstuk van maar liefst 21 films in drie fases. De franchise gaat van start in 2008 met Iron Man en sluit nu af met Endgame, nummer 22, op de hielen van Captain Marvel, die in 2019 nog uitkwam.

Een vervolg op Avengers sluiten ze bij Disney ook niet uit!

Door de samenvoeging van Disney en Marvel ziet het ernaar uit dat zo’n decennia-lange opbouw van films een unicum zal blijven. Al beloofde Disney wel dat ze op Disney+, hun eigen streamingdienst, blijven inzetten op de Avengers. Personages die nog geen stand-alonefilm hadden, krijgen er een eigen serie. Dat is bijzonder goed nieuws voor onder andere de fans van Tom Hiddlestons Loki.

Marvel

Gesponsorde artikelen