Axel Witsel vindt nieuwe club in Spanje: trekt transfervrij naar Atlético Madrid

Het is een drukke transferzomer voor de Rode Duivels. Na onder andere Divock Origi en Romelu Lukaku heeft nu ook Axel Witsel een nieuwe ploeg gevonden. De middenvelder verlaat Borussia Dortmund transfervrij en trekt naar Atlético Madrid.

Vier jaar geleden keerde Axel Witsel na anderhalf jaar in China te hebben gespeeld terug naar Europa. De Rode Duivel tekende toen bij de Duitse topclub Borussia Dortmund. Daar liet hij al snel zien nog mee te kunnen op het allerhoogste niveau. Met zijn Duitse werkgever won de Belg in 2019 de Supercup en in 2021 de Duitse beker.

Na vier jaar bij Dortmund liep het contract van Witsel deze zomer echter af. Atlético Madrid maakte van die kans gebruik om de 33-jarige Belg gratis in te lijven. Hij tekent voor één seizoen bij de Spaanse topclub, waar hij ploegmaat wordt van onder andere Yannick Carrasco. Na een derde plaats in LaLiga is Atlético Madrid volgend seizoen rechtstreeks geplaatst voor de Champions League.

Diego Simeoni en Yannick Carrasco

“Ik heb gekozen voor Atlético Madrid, omdat dat volgens mij een van de beste clubs ter wereld is. Na Dortmund wilde ik aan de top blijven spelen. Het eerste gesprek met trainer Diego Simeone verliep direct heel goed. Ook Yannick Carrasco heeft aangedrongen op mijn komst, al had ik geen overtuiging nodig. In mijn hoofd had ik toen al de beslissing gemaakt om naar Atlético te komen. Ik herinner mij nog de sfeer in het stadion hier van toen ik hier met Borussia Dortmund speelde en kan niet wachten om zelf voor die fans aan te treden”, zei Axel Witsel op de sociale media van zijn nieuwe club bij zijn voorstelling.

Axel Witsel tekent zijn contract bij Atlético Madrid:

Zo stelde Axel Witsel zich voor bij Atlético Madrid:

Meer
Lees meer...