AC Milan stelt Divock Origi officieel voor als nieuwste aanwinst

De kogel is door de kerk. Divock Origi is vanaf vandaag officieel speler van de Italiaanse landskampioen AC Milan. De club maakte de komst van de Belgische aanvaller zelf bekend via sociale media. Origi speelde vorig jaar nog in de Engelse competitie, maar kwam daar amper aan spelen toe.

Volgend seizoen zullen we terug twee Belgische aanvallers aan het werk zien in de Italiaanse Serie A. Nadat Romelu Lukaku op huurbasis terugkeerde naar Internazionale, heeft Divock Origi nu een contract getekend bij aartsrivaal AC Milan. Dat maakte de club zelf bekend. Origi werd al langer aan AC Milan gelinkt, maar pas vandaag werd het nieuws concreet. Bij de club zal de spits alvast zijn landgenoot Alexis Saelemaekers tegen het lijf lopen.

Divock Origi

Na acht jaar in Liverpool heeft aanvaller Divock Origi vandaag de overstap gemaakt naar Milaan. De Belg speelde al sinds 2014 bij de Engelse vicekampioen, maar vertrok daar dit jaar. Bij Liverpool FC behaalde Origi een heldenstatus doordat hij in belangrijke wedstrijden vaak cruciale doelpunten maakte. Die status mag hij nu dus gaan verdedigen bij AC Milan. Daar tekende hij vandaag een contract van vier seizoenen, tot juni 2026.

Bij AC Milan komt hij in de ploeg met landgenoot Alexis Saelemaekers en de Franse aanvaller Olivier Giroud. Tegen die laatste zal hij dus, afhankelijk van de opstelling, vaak moeten strijden om een basisplaats.

AC Milan

Maar al bij al lijkt de transfer naar AC Milan een goede zet. De ploeg werd vorig seizoen landskampioen en treedt volgend seizoen dus aan in de Champions League. Daarnaast is ook de motivatie om hun titel te verdedigen zonder twijfel heel groot. En met al die verwachtingen is een uitbreiding van de spelerskern nooit een slecht plan.

Naast Origi zou AC Milan ook nog altijd geïnteresseerd zijn in Club Brugge-aanvaller Charles De Ketelaere. Volgens Italiaanse media zou de club zelfs al een eerste bod van 20 miljoen euro hebben uitgebracht. Maar dat zou voor de Belgische landskampioen te weinig zijn.

Meer
Lees meer...