“Legende” Divock Origi krijgt gepast eerbetoon bij afscheid van Liverpool

De spelers en fans van Liverpool hebben afscheid genomen van Divock Origi. De Belgische aanvaller verlaat de Engelse club na acht jaar en kreeg als dank voor zijn vele belangrijke doelpunten een ware erehaag van zijn ploegmaats.

Na één seizoen als basisspeler bij het Franse Lille was de toen 19-jarige Divock Origi in 2014 de verrassing in de WK-selectie van bondscoach Marc Wilmots. Zijn belangrijke doelpunt in de groepsfase tegen Rusland bezorgde hem meteen internationale bekendheid én een transfer naar Liverpool. De Engelse topclub zou de jonge Belg nog één jaar uitlenen aan Lille, maar daarna trok Origi naar de Premier League.

Daar zou hij uiteindelijk acht jaar blijven. Tussendoor leende Liverpool Origi wel één seizoen uit aan Wolfsburg. Hoewel de Belgische aanvaller nooit een basisplaats wist te veroveren, speelde hij zich toch in het hart van de fans van de Reds. Origi was als supersub, of zeldzame starter, namelijk verantwoordelijk voor enkele zeer belangrijke doelpunten. De meest tot de verbeelding sprekende daarbij zijn ongetwijfeld zijn twee doelpunten in de 4-0-overwinning tegen Barcelona in de Champions League in het seizoen 2018/2019. Origi won in zijn periode bij Liverpool minstens één keer elke prijs die de club kon winnen.

AC Milan?

Ondanks die goede prestaties ging een vertrek van Origi bij Liverpool al lang in de lucht. Trainer Jürgen Klopp bevestigde eerder deze week dat de Belg inderdaad andere oorden opzoekt. Volgens de geruchten zou hij binnenkort een contract tekenen bij de kersverse Italiaanse landskampioen AC Milan.

Football without Origi is nothing

 “Ik verwacht dat Div een speciaal afscheid krijgt. Voor mij zal hij altijd een legende van Liverpool blijven”, zei Klopp over Origi. Dat afscheid werd er wel eentje in mineur. De Belgische aanvaller moest de cruciale laatste competitiewedstrijd van het seizoen namelijk aan zijn voorbij laten gaan met een spierblessure.

De fans en de ploegmaats van Origi liet zijn afscheid echter niet ongemerkt voorbijgaan. Bij de Kop, de harde kern van Liverpool, was er een spandoek te zien met daarop “Football without Origi is nothing“. Daarnaast kreeg de Belg van zijn medespelers een erehaag en een gesigneerde fotomontage als herinnering.

Kijk hoe Divock Origi een erehaag krijgt bij zijn afscheid:

Meer
Lees meer...