‘Bad Boys 4’ van Adil en Bilall krijgt releasedatum

De vierde film in de Bad Boys-reeks heeft eindelijk een officiële releasedatum gekregen. Die zal in de Verenigde Staten te zien zijn vanaf 7 juni en bij ons waarschijnlijk twee dagen vroeger. Bad Boys 4 is opnieuw van de hand van het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah en heeft Will Smith en Martin Lawrence in de hoofdrollen.

Na de succesvolle films Bad Boys in 1995 en Bad Boys II in 2003, beiden van Michael Bay, leek de franchise lang dood en begraven. Dat veranderde toen de jonge Belgen Adil El Arbi en Bilall Fallah in 2018 de opdracht kregen om een derde film te maken. Bad Boys for Life kwam er ook effectief in 2020.

Omdat Bad Boys for Life een van de laatste films was die uitkwam in de cinema voor de wereldwijde coronacrisis alles dichtsmeet, werd de film uiteindelijk de tweede beste film aan de box office in 2020. Met een opbrengst van 426,5 miljoen dollar (393 miljoen euro) behaalden Adil en Bilall een mooi internationaal succes.

Wil Smith en Martin Lawrence

Het bleek alleszins genoeg om Sony Pictures te overtuigen het Belgische duo terug te halen voor een vierde Bad Boys-film. Die film kreeg bijna vier jaar geleden al groen licht, maar duurde uiteindelijk nog relatief lang om te maken. Dat kwam mede door het Oscar-incident van hoofdrolspeler Will Smith.

Nu hebben Will Smith en Martin Lawrence dan toch eindelijk laten weten dat de opnames van de nog titelloze vierde Bad Boys-film erop zitten. Daardoor kan er nu begonnen worden aan de post-productie. Dat zou niet zo heel lang in beslag nemen, want op 7 juni staat de Amerikaanse cinemarelease al gepland. Twee dagen eerder zou de film bij ons in de cinema verschijnen.

Bad Boys 4 zal bij ons in de cinema verschijnen op woensdag 5 juni.

Meer
Lees meer...