‘Bake Off Vlaanderen’ neemt afscheid van tweede kandidaat

Er is alweer een afvaller in het nieuwe seizoen van Bake Off Vlaanderen. Ook deze keer gaat het om een van de mannen. Na een sterke technische proef, was het uiteindelijk Aron die na een minder spektakelstuk de show moest verlaten. Op die manier blijven er slechts twee mannen in het spel.

Bake Off Vlaanderen is al sinds 2017 een vaste waarde op zender Play4 en is ondertussen al aan zijn zevende seizoen toe. Het nieuwe seizoen is opnieuw een knock-outwedstrijd tussen tien kandidaten. Al is dat aantal ondertussen al teruggebracht tot acht.

Afgelopen weekend was het tijd voor de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Bake Off Vlaanderen. Vorige week moesten de kijkers al afscheid nemen van Pieter en ook deze keer moest één kandidaat de tent al verlaten. Tijdens de drie rondes waren heel wat bakkers aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk deed de grote opdracht de afvaller toch de das om.

Exit Aron

Tijdens de eerste proef moesten de vijf kandidaten van deze week – Katia, Felix, Jante, Stephen en Aron – mini dripcakes maken met minstens twee lagen. Daarbij maakte Felix indruk en zat vooral Katia met de handen in het haar. Voor de technische proef die nadien volgde waagden de bakkers zich aan s’mores.

Net zoals bij de eerste opdracht hoorde Katia het opnieuw in Keulen donderen. Ook sommige andere bakkers wisten niet waar te beginnen. Uiteindelijk was het Jante die de jury hier het meest kon overtuigen.

Daarna was het tijd voor het grote spektakelstuk. Daarbij moesten de bakkers een adembenemend masker uit koek proberen maken. Felix overtuigde opnieuw, maar ook Jante kon terug op complimenten rekenen. Uiteindelijk ging de titel van sterbakker dan ook naar haar. Het masker dat het minst kon overtuigen was zonder twijfel dat van Aron. Hij deed het bij de andere opdrachten degelijk, maar door de extra inspanning van Katia in de laatste opdracht moest hij de wedstrijd toch verlaten.

Bake Off Vlaanderen is elke zaterdag om 20 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...