‘Bake Off Vlaanderen’ neemt in eerste aflevering al afscheid van eerste kandidaat

Sinds afgelopen weekend is Bake Off Vlaanderen helemaal terug van weggeweest. Dit seizoen nemen weer tien bakkers het tegen elkaar op in verschillende opdrachten. Uiteindelijk zal één van hen worden uitgeroepen tot Beste Bakker. In de eerste aflevering moesten we wel al meteen afscheid nemen van de eerste kandidaat.

Bake Off Vlaanderen is al sinds 2017 een vaste waarde op zender Play4 en is ondertussen al aan zijn zevende seizoen toe. Het nieuwe seizoen zal weer een knock-outwedstrijd worden tussen tien kandidaten. Al sneuvelde er tijdens de eerste aflevering al meteen één kandidaat. De strijd gaat dus verder met negen bakkers.

Eerste aflevering

Dit seizoen lijkt het circus een doorlopend thema in Bake Off. Tijdens de eerste aflevering zagen we afgelopen zaterdag de eerste vijf bakkers aan het werk. Het ging daarbij om Joy, Lisa, Pieter, Britt en Debbie. Zij moesten er al meteen invliegen met een cake van formaat.

Ze moesten een cartoon cake uit hun hoed toveren die rechtstreeks uit een stripboek leek te komen. Bij zo een grote opdracht horen natuurlijk ook de eerste zenuwen. Zo kwam de cake van Joy al snel in gevaar, en had ook Pieter het moeilijk. Uiteindelijk was het die laatste die het programma al meteen moest verlaten. Daardoor blijven er nog negen kandidaten in de running. Het tweede deel van de groep komt deze week pas in actie.

Bake Off Vlaanderen is elke zaterdag om 20 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...