‘Bake Off Vlaanderen’ is terug! Dit zijn de kandidaten

Dit weekend keert Bake Off Vlaanderen terug! Opnieuw zullen tien bakkers het tegen elkaar opnemen in een bakstrijd. De komende weken krijgen fans dus opnieuw allerlei zoete, zoute en zachte lekkernijen te zien op televisie. Vandaag deelt Play4 alvast wat meer info over de kandidaten.

Vanaf zaterdag 28 oktober – dus niet meer op woensdag – is Bake Off Vlaanderen opnieuw te zien op Play4. Het programma is al sinds 2017 een vaste waarde op de zender en is ondertussen al aan zijn zevende seizoen toe. Het nieuwe seizoen zal weer een knock-outwedstrijd worden tussen tien kandidaten. En die tien kandidaten zijn vandaag alvast voorgesteld.

Bake Off Vlaanderen

Binnenkort weten we weer wie de beste bakker van Vlaanderen is. Net zoals in vorige seizoenen zal presentator Wim Opbrouck terugkeren en zullen ook vaste juryleden Herman Van Dender en Regula Ysewijn opnieuw te zien zijn.

In Bake Off Vlaanderen strijden tien gepassioneerde amateurbakkers voor de titel van Beste Bakker van Vlaanderen. Dat doen ze door hun skills te tonen in verschillende proeven. Per aflevering is er zowel een technische proef als een grote proef. Bij die eerste krijgen ze een beperkte tijd opgelegd om een onbekend recept te maken. Bij het tweede is er meer tijd en kunnen de bakkers het beste van zichzelf laten zien.

Deelnemers

Aron en Britt

De eerste twee kandidaten zijn Aron (38) en Britt (31). Zij komen allebei uit de provincie Antwerpen. Aron woont in de ‘grote stad’ en werkt als verlichtingstechnieker. Daarnaast is hij vooral gepassioneerd door anime, games en rollenspelen. Hij is graag creatief bezig en wil zijn verbeelding ook graag vertalen in verrassende smaken in zijn baksels.

Britt komt dan weer uit Lier. Zij werkt als verpleegkundige en maatschappelijk werker en is een vrolijk springkonijn. Bakken is voor haar dé uitlaatklep na haar drukke job en daarbij houdt ze vooral van de rustieke taarten. Ze legt haar focus dan ook graag op smaak in plaats van vorm.

Bron: Play4

Debbie en Felix

Ook Debbie (36) en Felix (16) wagen hun kans. Debbie uit Eeklo werkt in een uitzendkantoor en is een echte cleanfreak. Ze begon twee jaar geleden met bakken en vindt nu rust als ze haar schort aantrekt. Het is dan ook haar grote droom om van bakken haar beroep te maken.

Die droom werd voor de 16-jarige Felix uit Vloesberg al een beetje werkelijkheid. Felix deed enkele jaren geleden al mee aan Junior Bake Off en heeft ondertussen al zijn kleine bakbedrijfje Félicieux. Hij staat dan ook te popelen om te tonen wat hij op korte tijd allemaal al heeft bijgeleerd.

Bron: Play4

Jante en Joy

Jante (26) woont in Heist-op-den-Berg en is verpleegkundige. Zij droomt al lang van een deelname, want ondertussen was het al de derde keer dat ze zich voor Bake Off inschreef. Nu is het haar dus eindelijk gelukt. Ze zal zich dan ook extra hard willen bewijzen.

Voor Joy (27) uit Meulebeke is het dan weer extra spannend. Zij is namelijk Miss Tattoo Belgium 2019 en heeft 12,6 duizend volgers op haar Instagram. Dat zal de druk misschien iets hoger leggen, al zal dat Joy er niet van weerhouden om haar specialiteit, spektakeltaarten, te laten mislukken.

Bron: Play4

Katia en Stephen

Katia uit Liedekerke is met haar 55 lentes de oudste deelnemer. Maar toch is ze niet van de minste. Katia is namelijk Vlaams Parlementslid en schepen. Ze heeft een passie voor kunst en cultuur en laat dat ook graag terugkeren in haar gebak. Best opvallend: Katia houdt zelf niet van zoete dingen.

De 41-jarige Stephen woonde de afgelopen acht jaar in Zuid-Korea voor zijn job als professor plantbiotechnologie. Hij verhuisde onlangs terug naar België, waar hij met zijn vriend in Gentbrugge woont. Stephen is een echt pietje-precies, want net zoals in het lab moet ook in de keuken alles kloppen.

Bron: Play4

Lisa en Pieter

De laatste twee in het rijtje zijn Lisa en Pieter. Lisa (31) uit Antwerpen werkt als stewardess en is een grappige en zorgzame vrouw. Ze houdt van mooie taarten met een perfecte afwerking, maar heeft schrik dat die afwerking in gevaar zal komen onder de tijdsdruk in de tent. Of dat ook echt het geval zal zijn, valt af te wachten.

Ook Pieter (26) woont in Antwerpen, al voelt hij zich nog steeds een echte Limburger. Hij houdt van echte vlaai en Duvel. Zijn droom is dan ook om een vlaaiwinkel te beginnen met beer pairing. Op vlak van bakken kan je hem één keer in de week in de bakles vinden. Thuis waagt hij zich minder snel aan het fornuis.

Bron: Play4

Bake Off Vlaanderen is vanaf zaterdag 28 oktober te zien op Play4.

Meer
Lees meer...