Banksy bevestigt nieuwe serie kunstwerken in Verenigd Koninkrijk

Banksy heeft de afgelopen periode een reeks nieuwe kunstwerken gemaakt langs de Britse kust. Dat bevestigde de bekendste street artist ter wereld zelf met een video op zijn sociale media die de naam A Great British Spraycation kreeg.

Heel wat kleine Engelse badplaatsen zagen recent graffitikunstwerken opduiken die deden denken aan de bekende street artist Banksy. Tot nu toe was er echter geen zekerheid over de herkomst van de werken.

Daar is nu verandering in gekomen. De Britse kunstenaar heeft namelijk op zijn Instagramaccount een video gedeeld van iets meer dan drie minuten. Het clipje kreeg de toepasselijke naam A Great British Spraycation mee en is voorzien van een saxofoonversie van de bekende hit Dance Monkey van Tones and I.

Engelse badplaatsen

In die video zien we hoe Banksy in een oude camper langs de Britse oostkust rijdt en op heel wat plaatsen zijn typische graffitiwerken achterlaat. Zo zien we onder andere een zeemeeuw die vliegt boven een container met isolatiemateriaal en een rat die ligt te zonnen met een cocktail in zijn poot. Bovenop een bushokje schilderde Banksy een dansend paartje naast een saxofoonspeler.

In totaal gaat het om zo’n tien kunstwerken die bijna allemaal gemaakt zijn in in verval geraakte Engelse badplaatsen. Ook de maatschappijkritiek die de werken van Banksy altijd typeert, is deze keer aanwezig bij zijn nieuwe reeks kunstwerken.

Bekijk hier A Great British Spraycation

Meer
Lees meer...