Barack Obama deelt zijn zomerplaylist

Naar jaarlijkse gewoonte deelde Barack Obama maandag zijn favoriete zomernummers met de wereld. Tijdens de lockdown luisterde de 44ste president van de Verenigde Staten naar classics van Bob Marley, Nina Simone en Stevie Wonder maar ook naar nieuwe muziek van Popcaan, Summer Walker en Billie Eillish.

Op dezelfde avond dat zijn vrouw Michelle een krachtige speech hield tijdens de Democratische Nationale Conventie, legde voormalig President Barack Obama zijn eigen mic-dropping verklaring af: nummers van Billie Eilish, Childish Gambino, Sheryl Crow en tientallen andere artiesten vormen zijn jaarlijkse zomerplaylist.

Lockdown

“De afgelopen maanden heb ik veel tijd besteed aan het luisteren naar muziek met mijn familie”, zegt Barack Obama op zijn sociale media. “Ik wilde een aantal van mijn favorieten van deze zomer delen, waaronder nummers van een aantal van de artiesten die deze week op de Democratische Conventie optreden. Zoals altijd is het een mix van genres en verschillende tijdperken. Ik denk dat er voor elk wat wils is. Hopelijk geniet je ervan.”

Reactie van artiesten

In Obama’s playlist prijken onder meer Childish Gambino, Frank Ocean en Anderson. Paak naast legendes als Nina Simone, Bob Dylan en Stevie Wonder.

Veel van de artiesten die in de playlist zijn opgenomen reageerden vrolijk en vol verbazing. “WOOOOW!!!!! Dank je wel!!!!!”, schreef Khalid op Twitter toen hij vernam dat Obama fan is van zijn muziek. “Wow, mijn president jamt op mijn muziek!!!!”, zei Teyana Taylor. John Legend schreef: “Dank je wel, Meneer de President”, terwijl Maggie Rogers reageerde: “Ik hou van je (en van Michelle) voor een heel lange tijd!!!”

Bekijk hieronder Barack Obama zijn volledige playlist:

https://www.instagram.com/p/CEAcKHqgStB/
Meer
Lees meer...