Left Right
scrollTop top

Bazart-frontman Mathieu Terryn brengt volgende week zijn croque-kookboek uit


Mathieu Terryn
© Isopix

Mathieu Terryn, de frontman van Bazart, heeft de afgelopen maanden amper kunnen optreden. Dat gaf de zanger de tijd om een ander talent verder uit te diepen. Mathieu is namelijk een grote fan van croque monsieurs en die passie heeft hij nu in een kookboek gegoten.

Enkele weken geleden maakte Mathieu Terryn van Bazart bekend dat hij zijn eigen kookboek op de markt zal brengen. En nu komen we ook te weten wanneer we dat zullen kunnen kopen.

Croquestar: Een Pamflet Over Vettige Fret

Het kookboek, dat Mathieu zelf omschrijft als een anti-kookboek, kreeg de toepasselijke titel Croquestar: Een Pamflet Over Vettige Fret. In dat boek zal Mathieu zijn beste recepten voor croque monsieurs uit de doeken doen. Via Instagram deelde Mathieu de afgelopen maanden al verschillende van zijn recepten, maar nu zal hij die dus ook bundelen in een kookboek.

Het boek telt een veertigtal recepten voor de lekkerste croques. De recepten in het boek van Mathieu Terryn worden voorzien van foto’s gemaakt door vriendin en professionele fotografe Marie Wynants. Daarbij zijn ook foto’s van de zanger en zijn toepasselijke schoeisel: Crocs.

Croquestar: Een Pamflet Over Vettige Fret is verkrijgbaar vanaf zaterdag 3 oktober. Maar wie niet kan wachten, kan het anti-kookboek nu al bestellen via deze link. Het boek kost 24,99 euro, maar met de code ‘FRET’ krijg je 10 procent korting.

View this post on Instagram

ORDER YOUR CANS NOW – www.plusonewine.be

A post shared by Mathieu Terryn (@mathieuterryn) on

Rosé

Het croque-kookboek is niet het enige zijproject van Mathieu Terryn tijdens de lockdown. De zanger heeft enkele maanden geleden namelijk ook zijn eigen rosé op de markt gebracht. Het gaat om rosé in blik waarvan de opbrengst naar het LIVE2020-fonds gaat, dat tijdens deze coronacrisis muzikanten en crewleden ondersteunt. Mathieu weet natuurlijk als geen ander hoe zwaar de impact van de coronacrisis was op mensen die werken in de muziekwereld en daarom wil hij die ook een hart onder de riem steken.

De rosé in blik is nog steeds te bestellen via de website van Plus One. Eén blikje van 250 ml kost je 4 euro en ze zijn te koop in dozen van vier. Zo heb je alvast het ideale drankje in huis om te drinken bij je croque monsieur.

Op Instagram kan je al enkele van Mathieu’s croques bewonderen:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170