Britse ouders boos na lesbische kus op kinderzender van BBC: al meer dan 100 klachten

bbc ledbische kus klachten ouders kinderzender The Next Step
Boatrocker

De Britse openbare omroep BBC heeft al meer dan 100 klachten van boze kijkers ontvangen. Het gaat vooral om boze ouders die het niet kunnen vinden dat er op de kinderzender CBBC een lesbische kus getoond werd.

De bewuste beelden zijn afkomstig van de Canadese kinderserie The Next Step. Daarin is te zien hoe twee verliefde tienermeisjes iets voor elkaar beginnen te voelen en uiteindelijk voor het eerst zoenen. Op sociale media reageren veel kijkers positief op het feit dat de BBC homoseksualiteit aan bod brengt op de kinderzender, maar niet iedereen is die mening toegedaan. De BBC laat via zijn website weten dat het al meer dan 100 klachten ontving als reactie op de bewuste scène.

“Belangrijk onderdeel van onze missie”

Boatrocker

De BBC stelt echter nog steeds achter de aflevering en de beelden te staan. “We hebben klachten ontvangen over een verhaallijn met een kus tussen mensen van hetzelfde geslacht”, stelt de BBC in de verklaring.

“De beslissing om dit moment uit te zenden, als onderdeel van een langere verhaallijn die de ontwikkeling van een romantische relatie tussen de personages Jude en Cleo volgt, werd zeer zorgvuldig en met veel aandacht genomen en kwam tot stand nadat CBBC en productiehuis Boatrocker erkenden dat de serie meer kan en moet doen om het leven van LGBTQ+-jongeren te weerspiegelen.”

“Dit is een belangrijk onderdeel van onze missie om ervoor te zorgen dat elk kind zich thuis voelt, dat ze veilig zijn en dat ze kunnen zijn wie ze willen zijn.”

“Ook regelmatige heteroseksuele jongeren”

Verder stelt de BBC dat de verhaallijn “met aandacht rond de gevoeligheid” werd behandeld en dat deze niet “ongepast was voor de leeftijd van het publiek”. De Britse openbare omroep wijst erop dat CBBC ook regelmatig heteroseksuele jongeren laat zien die daten, verliefd worden en kussen: “Het is een belangrijke manier om kinderen te laten zien hoe respectvolle, vriendelijke en liefdevolle relaties eruit zien.

“Bij BBC zijn we er dan ook trots op dat we alle aspecten van het leven van kinderen weerspiegelen. Homoseksuele relaties waren al te zien in andere CBBC-shows zoals Jamie Johnson, 4 O Clock Club, Dixie en Marrying Mum and Dad, en de eerste kus tussen mensen van hetzelfde geslacht op CBBC was vele jaren geleden in Byker Grove te zien.”

Gesponsorde artikelen