BBC houdt veiling met heel wat podiumstukken en outfits van Eurovisiesongfestival 2023

Fans van het Eurovisiesongfestivals opgelet! Je kan namelijk een heel uniek souvenir van de editie van 2023 in huis halen. De organiserende Britse zender BBC houdt op dit moment een online veiling van heel wat props van het meest recente Songfestival.

“Duurzaamheid staat centraal bij alles wat we doen bij BBC Studios, zowel op als naast het scherm. We hebben de verantwoordelijkheid om een zo klein mogelijk impact te hebben op het milieu. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar innovatieve manieren om het publiek meer te betrekken bij wat we doen en de levensduur van onze decors en kostuums te verlengen. Wat is een betere manier om dit te doen dan fans de kans te geven een stukje songfestivalgeschiedenis te bezitten?”, legt Sally Mills, Head of Sustainability van BBC Studios, uit aan de website Wiwibloggs.

Drums, tafels, kussens, outfits …

De veiling bestaat uit heel wat zaken, van podiumattributen tot kostuums. Zo zien we onder andere de desk waaraan de presentatoren stonden tijdens de puntentelling (zie foto). Ook drums die tijdens de optredens van Sam Ryder en Kalush Orchestra gebruikt werden, zijn te koop, net als decorstukken van het optreden van Go_A. Daarnaast zien we ook hartvormige tafeltjes en kussens uit de green room. Bij de beschikbare outfits zullen vooral de kenmerkende groene truien van het optreden van Daði & Gagnamagnið in het oog springen.

De veiling van de vele decorstukken en verschillende outfits is op dinsdag 30 mei van start gegaan en loopt nog tot zondag 11 juni. In totaal worden 65 lots aangeboden op een speciale website. Voor de geïnteresseerden: let erop dat kopers van buiten het Verenigd Koninkrijk wel zelf de levering van hun aankoop moeten regelen.

Meer
Lees meer...