Daði Freyr leert je het dansje van ’10 Years’ aan in hilarische tutorial

Op 18, 20 en 22 mei 2021 vindt het Eurovisiesongfestival plaats. Daarop zal de groep Daði & Gagnamagnið, de IJslandse topfavoriet van de gecancelde editie van 2020, opnieuw te zien zijn. Net als vorig jaar heeft het nummer een schitterend, doch ietwat awkward, dansje. En dat dansje kan jij nu ook leren in een dance tutorial gegeven door niemand minder dan Daði Freyr zelf.

Daði & Gagnamagnið neemt dit jaar opnieuw deel aan het Eurovisiesongfestival. Net zoals bij de inzending van vorig jaar heeft de groep ook dit jaar een bijhorend dansje gemaakt. Dankzij Daði Freyr himself kan je het dansje nu aanleren met een handige tutorial.

Dance tutorial

De IJslander Daði Freyr heeft een dance tutorial voor de choreografie van 10 Years gedeeld op YouTube. In die tutorial, die 10 minuten duurt, legt hij je het dansje stap voor stap uit. En dat laatste mag je gerust letterlijk nemen. Zo heeft Daði de choreo opgedeeld in acht stappen, of eigenlijk negen als je de transitie naar de startpose meerekent. De stappen kregen prachtige namen als the flowy hands, the pivot, the Think About Things en the sass.

Daði Freyr legt alles uit “op z’n Daði Freyrs”. Daarbij horen quotes als: “Het voelt misschien wat belachelijk wanneer je het doet, maar geloof mij, het gaat er supercool uitzien” en “De heupen zijn het belangrijkste onderdeel van deze beweging. Dus let goed op je heupen want they don’t lie“. Alles wordt voorzien van mooie beelden, waarbij Daði de stappen soms voordoet in slow motion of er op belangrijke delen wordt ingezoomd.

Wil je dus tijdens de uitzending van het Eurovisiesongfestival mee kunnen dansen met Daði & Gagnamagnið, dan zal je het na deze video van 10 minuten (hopelijk) kunnen.

Bekijk hier de dans tutorial voor 10 Years van Daði & Gagnamagnið:

Meer
Lees meer...