Potentiële IJslandse inzending voor het Eurovisiesongfestival is nu al een hit

Terwijl in een aantal landen al maanden vaststaat wie hun land gaat vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival, is dat in IJsland niet het geval. Hoewel de finale pas volgende week plaatsvindt, gaat een van de finalisten, Daði & Gagnamagnið, nu al viraal op het internet.

Het 65ste Eurovisiesongfestival begint pas in mei, maar toch is het nu al een hot topic. Eurovisie deelt hun voorbereidingen en de optredens krijgen vorm. Maar in een aantal landen moet nog gekozen wie het land gaat vertegenwoordigen, zoals in IJsland. Daar vindt de finale van het Söngvakeppnin pas plaats op zaterdag 29 februari, maar één van de finalisten boomt nu al op het internet.

Think about things

De IJslandse zanger Daði Freyr maakte voor de preselecties samen met zijn band Gagnamagnið een lied in het IJslands, met dezelfde naam als de band: Gagnamagnið. Voor de grote finale van volgende week heeft de band ervoor gekozen om in het Engels te zingen. Het lied heet vanaf nu Think about Things en daarbij is ook een bijpassende videoclip gemaakt. Het is net die videoclip die nu hoge ogen gooit.

Daarin zien we de band optreden tijdens een van hun traditionele familiefeesten. Zo een van die feestjes waar ieder kleinkind zijn muzikaal talent moet tonen. Daði & Gagnamagnið maken het feest heerlijk awkward met hun matching outfits en ongemakkelijke dansmoves.

Bekende fans

Verschillende bekenden uit de Europese mediawereld delen het clipje met plezier op hun sociale media, en vinden dat de IJslanders kans maken op de grote winst. Zo ook acteur Russell Crowe en BBC-presentator Rylan Clark-Neal. De verwachtingen staan dus nu al hoog gespannen, hoewel de deelname van Daði & Gagnamagnið aan het Eurovisiesongfestival nog niet eens zeker is. Van ons zijn ze alleszins ook welkom in Rotterdam!

Bekijk hier hun halve finale:

Meer
Lees meer...