IJslandse Eurovisieact Daði & Gagnamagnið lost hilarische videoclip voor ’10 Years’

Daði & Gagnamagnið heeft de videoclip voor het Eurovisienummer 10 Years gelost. We weten natuurlijk al dat Daði Freyr een meester is in het afleveren van geweldige clips. En dat is ook deze keer niet anders. 10 Years kreeg een videoclip waarin de groep IJsland moet redden van een merkwaardig monster.

Nog voor het nummer Think About Things verkozen was als inzending voor het Eurovisiesongfestival van 2020 was Daði & Gagnamagnið al de topfavoriet voor de overwinning. Maar door de uitbraak van het coronavirus moest het Songfestival met een jaar uitgesteld worden. In de editie van 2021 keert Daði & Gagnamagnið terug. Maar dat doet de groep met een nieuw nummer.

10 Years

Het nummer waarmee Daði & Gagnamagnið dit jaar wil deelnemen aan het Eurovisiesongfestival heet 10 Years. Voorlopig hadden we van dat nummer enkel een optreden gezien, maar nu is er ook een clip. En die is, zoals we van Daði & Gagnamagnið gewend zijn, hilarisch.

In de clip worden Daði en co door de ‘burgemeester van IJsland’ ingeschakeld om hun land te redden van een monster, dat een soort kruising is tussen een vogel en een stier. De groep verzamelt zich en trekt hun superheldenpakken (met hun eigen 8-bit-hoofd erop uiteraard) aan om IJsland te redden. Daarvoor vliegen ze met waterscooters door de lucht om vervolgens de confrontatie aan te gaan. En dat doet de groep zoals ze dat het beste kunnen … met een dansje.

Maar dat dansje blijkt niet krachtig genoeg te zijn. Dus moet de groep Transformergewijs één grote robot worden om het in de ultimate dance battle op te nemen tegen het monster. Wie de clip van Think About Things verschillende keren heeft gezien (schuldig) zal waarschijnlijk ook nog wel enkele bekende gezichten herkennen.

Bekijk hier de hilarische videoclip voor 10 Years:

Het Eurovisiesongfestival gaat door op 18, 20 en 22 mei 2021 in Rotterdam.

Meer
Lees meer...