Beleef Gent door de ogen van een Amerikaanse superfan

Dat Gent heel wat charme heeft, weten we al langer. Ook buitenlanders worden wild van de Oost-Vlaamse parel, bewijst een blogbericht van de Amerikaan John Aravosis. Die stelt dat Gent misschien wel de mooiste plek is die hij ooit heeft bezocht, en illustreert dat op een heel aparte manier.

Aravosis bezocht Gent namelijk tijdens de Gentse Feesten, dus het spreekt voor zich dat zijn belevenis daar fel door gekleurd is. Niet alleen is hij verbluft door de waterlopen en de huizen, hij kan amper bevatten hoeveel volk er rondloopt en hoe mooi die mensen zijn. Daarnaast besteedt hij opmerkelijk veel aandacht aan dingen waar wij amper van opkijken, zoals aparte affiches, borden of zaaknamen. Een samenvatting:

1. Amai, veel volk!

Aravosis kan amper geloven hoe groot de Gentse Feesten zijn en hoeveel volk er naartoe komt. “We wandelen uren aan een stuk en het blijft maar duren en duren doorheen een groot deel van de stad. Als dit Washington DC zou zijn, zou je een straatfestival hebben dat helemaal van Adams Morgan naar het Witte Huis gaat. Het is gewoon krankzinnig hoe groot en prachtig dit is.”

Hij voegt dit filmpje van enkele straatmuzikanten toe als illustratie van de omgeving:

Americablog.com/John Aravosis

2. Wat zijn die mensen toch mooi!

Iets wat Aravosis meteen opvalt is hoe mooi de mannen (en vrouwen) in Gent zijn. “They’re kind of hot”, vindt hij; vooral in vergelijking met Brussel, dat volgens hem toch redelijk tegenvalt wanneer je van Parijs komt. En Gentenaars zijn niet alleen erg lekker, ze zijn nog supervriendelijk ook!

3. De stad is prachtig

Aravosis is helemaal weg van Gent, dat hem wat doet denken aan Amsterdam, deels omwille van de kanalen maar vooral omwille van die “amazing dunne gebouwen met die coole puntige daken.” Vooral die daken hebben een bijzondere aantrekkingskracht, want hij post er verscheidene foto’s van.

Verder bezocht hij enkele kathedralen en Het Lam Gods, dat in het Engels blijkbaar Ghent Altarpiece heet.

Americablog.com/John Aravosis

4. Neuzekes what is that voor iets?

Toffer zijn echter de observaties die enkel uit de mond van een buitenlander kunnen komen, zoals het onderdeel waarbij Aravosis zich afvraagt wat die “kleine, kegelvormige, paarse snoepdingetjes” zijn.

Inmiddels heeft een Gentenaar hem laten weten dat het ‘noses’ zijn en dat ze “ongelooflijk zoet zijn en verder nog gevuld met iets dat nog waanzinnig veel zoeter is.”

Americablog.com/John Aravosis

5. Bah, urinoirs

Aravosis is zich blijkbaar niet erg bewust van het probleem wildplassen, want hij post een foto van urinoirs waarvan hij hoopte “dat ze slechts een slechte herinneringen waren” van tijdens zijn studies in Parijs.

“Je staat daar bovenop waar iedereen je kan zien en doet het.” Relax John, het is maar urine.

Americablog.com/John Aravosis

6. Die zaaknamen toch

De blogger heeft verder veel lol met enkele grappige namen van zaken, zoals Balls & Glory, waar je gehaktballen kan kopen. Ook het feit dat Nachtwinkel ‘Night Shop’ betekent vindt ie vree wijs.

Americablog.com/John Aravosis

7. Lékker, zo’n Belgische wafel

Aravosis probeerde een Belgische wafel. “En sta me toe te zeggen, moeder Maria, waarom heeft nog nooit iemand me verteld over deze dingen? Denk aan een groot, warm, vers gemaakt, plakkerig chocolate chip cookie met dikke slagroom en donkere druipende chocolade. Dat is wat een Belgische wafel is.”

Grappig is dat Aravosis aanvankelijk geen idee had hoe hij eraan moest beginnen, tot hij de plastic vorkjes vond. “Het blijkt dat de wafel gemaakt is om uit elkaar te vallen langs verscheidene breuklijnen zodat ze gemakkelijk te eten is met het vorkje”, leerde hij.

Hij raadt lezers aan tijdens hun volgende bezoek aan België meteen naar een wafelverkoper te hollen, en na het eten ervan ook nog een flink eind te lopen.

Americablog.com/John Aravosis

8. Haha, dat bord

Een bord dat feestvierders waarschuwt voor boetes voor wildplassen, is ook erg intrigerend, gezien het feit dat er ook een tekening van een vrouw op staat. 

Americablog.com/John Aravosis

9. Wauw, een fanfare!

Aravosis kwam op weg naar huis nog een fanfare tegen. “Blijkbaar zijn deze marcherende groepen a big thing in België. En volgens mijn gastheer zijn ze blijkbaar ook redelijk gay, in die zin dat er veel homofiele mannen in die fanfares zitten”, schrijft Aravosis, blijkbaar zelf ook homo. “Welke queen houdt niet van een optreden?”, stelt hij er nog tussen haakjes bij.

10. En wat is dàt?

“Then there’s this”, zucht hij over een affiche waarop een gehurkte naakte man voor tafel speelt. “I have no idea.”

Americablog.com/John Aravosis
Het hele artikel vind je op americablog.com.
Meer
Lees meer...