België – Italië: De Bruyne speelklaar, Doku vervangt Hazard

België kan voor de kwartfinale van het EK tegen Italië rekenen op Kevin De Bruyne. De spelmaker van de Rode Duivels is “100 procent fit”. Eden Hazard daarentegen is er niet bij. Hij wordt in de basis vervangen door Jeremy Doku.

De hele week was het in het kamp van de Belgen bang afwachten op blessurenieuws. Sterspelers Kevin De Bruyne (enkel) en Eden Hazard (hamstring) moesten de achtste finale tegen Portugal vroegtijdig staken.

De Bruyne

De dag erna klonk bondscoach Roberto Martinez nog hoopvol dat beide spelers eventueel fit konden raken voor de match tergen Italië, maar dat blijkt nu toch niet het geval te zijn. Kevin De Bruyne start wel in de basis. “Medisch gezien is De Bruyne 100 procent fit. Hij heeft natuurlijk niet met de groep getraind, maar dat neem je erbij op een toernooi”, legt Martinez uit aan Sporza.

Hazard

“Eden Hazard daarentegen is niet fit geraakt. Hij zou vanavond risico’s lopen en heeft nog enkele dagen nodig om te herstellen”, klinkt het. Eden Hazard zal dus ook niet op de bank plaatsnemen. Zijn plaats in de basis wordt ingenomen door Jeremy Doku. Voor de rest kiest Martinez voor dezelfde spelers als tegen Portugal.

Meer
Lees meer...