Martinez geeft update over blessures De Bruyne en Hazard; Mignolet verlaat EK-selectie

De kans dat Eden Hazard en Kevin De Bruyne de kwartfinale van komende vrijdag tegen Italië halen is 50-50. Dat heeft bondscoach Roberto Martinez gezegd op de persconferentie van de Rode Duivels. “Ze hebben geen structurele schade opgelopen, maar de tijd is krap”, zei hij. Tweede doelman Simon Mignolet verlaat wel de selectie met een knieblessure.

Ondanks de overwinning in de achtste finale tegen Portugal (1-0) na een razend spannend slot was er voor de Belgen heel wat reden tot ongerustheid. Sterspelers Kevin De Bruyne en Eden Hazard moesten namelijk allebei geblesseerd gewisseld worden. Die eerste werd vlak voor de rust aangetikt op zijn enkel door João Palhinha en moest kort na de pauze gewisseld worden. Hazard greep dan weer in de slotminuten naar zijn hamstrings.

“Geen structurele schade”

Op de persconferentie van de Rode Duivels was het dan ook bang afwachten op het verdict van de blessures van Kevin De Bruyne en Eden Hazard. “Eden Hazard en Kevin De Bruyne blijven bij de selectie. Dat is positief nieuws. Ze hebben geen structurele schade opgelopen. Maar de tijd is krap, want vrijdag is al de volgende match. Vandaag zouden ze niet kunnen spelen. Het zal moeilijk zijn om hen volledig fit te krijgen, maar we doen ons best. Van elke dag zullen we gebruik maken om hen klaar te stomen”, noteert Sporza uit de mond van bondscoach Roberto Martinez.

“50-50”

“Kevin De Bruyne is mentaal heel sterk. We waren allemaal een beetje bang voor de ernst van zijn blessure, maar de scan van zijn enkel vanochtend was toch bevredigend. Kevin is gelukkig dat hij de selectie niet moet verlaten. We zullen er alles aan doen om hem klaar te krijgen voor Italië. Ik hoop dat hij het haalt, want met Kevin in de ploeg is België sterker”, ging hij verder.

De kans dat De Bruyne en Hazard fit raken voor de wedstrijd tegen Italië schat de bondscoach “50-50”. Als België de halve finale zou halen, zijn ze wel sowieso fit genoeg.

Kaminski vervangt Mignolet

Minder goed nieuws was er voor Simon Mignolet. De doelman van Club Brugge heeft last van zijn knie en verlaat de selectie. De regels van de UEFA staan daarbij toe dat er een nieuwe doelman wordt opgeroepen. De keuze viel daarbij op Thomas Kaminski van Blackburn Rovers. Hij wordt derde doelman na Thibaut Courtois en Matz Sels.

Meer
Lees meer...