Opstelling België-Portugal: Deze 11 Rode Duivels nemen het op tegen de Portugezen

Straks is het tijd voor de achtste finale van de Rode Duivels op het EK voetbal. Daarbij nemen de Belgen het op tegen Portugal. Dit zijn de elf Belgen die vanavond aan de aftrap staan.

Om 21 uur nemen de Rode Duivels het op tegen Portugal. Tot nu legden de Belgen een perfect parcours af met drie overwinningen in de groepsfase. Portugal wist in de groepsfase in de “groep des doods” één wedstrijd te winnen (tegen Hongarije), daarnaast verloren ze de wedstrijd tegen Duitsland en speelden ze gelijk tegen wereldkampioen Frankrijk.

Witsel, Vermaelen en Eden Hazard in de basis

We zijn toegekomen aan de knock-out fase dus elke wedstrijd is van belang. Daarom heeft coach Roberto Martinez ook een bijzonder sterk elftal samengesteld. Courtois start zoals gewoonlijk in doel. De verdediging wordt gevormd door de ervaren Rode Duivels Alderweireld, Vermaelen en Vertonghen.

Op het middenveld staan Meunier, Witsel, Tielemans en Thorgan Hazard in de basis. De spitsen Romelu Lukaku en Eden Hazard en De Bruyne vervolledigen het elftal. Het is de eerste keer dit EK dat de “heilige drievuldigheid” Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en Eden Hazard in de basis start op dit EK.

Daarnaast kan België ook nog rekenen een sterke bank. Die bestaat uit tweede en derde doelmannen Mignolet en Sels. Verder zitten ook Boyata, Carrasco, Mertens, Denayer, Dendoncker, Benteke, Batshuayi, Trossard, Doku en Praet klaar om in te vallen tijdens de wedstrijd. Nacer Chadli is ziek en zal dus al zeker niet invallen tijdens de match. Omdat er maar 12 spelers op de bank mogen zitten tijdens de wedstrijd, valt Vanaken net buiten de boot. De Club Brugge-speler zal de wedstrijd opnieuw volgen vanop de tribune.

Opstelling Portugal

Ook Portugal heeft z’n opstelling al bekendgemaakt. Daar zijn weinig verrassingen bij te vinden. De enige nieuwkomer is Dalot, die rechtsachter speelt. Hij speelt bij AC Milan en neemt vanavond de plaats in van Semedo.

Daarnaast staat ook Palhinha in de basis, hij viel in tijdens de groepswedstrijd tegen Frankrijk en toonde zich daar ijzersterk. De Portugese aanval wordt gevormd door het vaste trio Diogo Jota (Liverpool), Bernardo Silva (Manchester City) en Cristiano Ronaldo (Juventus).

De winnaar van vanavond neemt het op vrijdag 2 juli op tegen Italië.

Meer
Lees meer...