Eerste Belgische coronadode: 90-jarige vrouw met lange medische geschiedenis

In Brussel is de eerste Belgische coronadode gevallen. Het gaat om een negentigjarige vrouw, met een lange medische voorgeschiedenis. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block en haar Brusselse collega Alain Maron bevestigen het nieuws aan persagentschap Belga.

In een ziekenhuis in Brussel is vanmorgen de eerste Belgische patiënt overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus Covid-19. Volgens minister van Volksgezondheid Maggie De Block en haar Brusselse collega Alain Maron gaat het om een negentigjarige vrouw.

Verschillende zware ziektes

De vrouw werd maandag in het ziekenhuis opgenomen. Toen bleek dat ze al aan verschillende zware ziektes leed. Het was dus van in het begin duidelijk dat het nieuwe virus voor haar gevaarlijk zou kunnen worden.

De ministers benadrukken tijdens een persconferentie dat het ziekenhuis waarin de vrouw opgenomen was, perfect gehandeld heeft. De vrouw is overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus.

De coronacijfers in België

In ons land zijn ondertussen minstens 317 mensen besmet geraakt met nieuwe coronavirus Covid-19. Eén patiënt is ondertussen genezen verklaard. Experts verwachten dat er de komende weken nog dodelijke slachtoffers zullen vallen.

Meer
Lees meer...