Left Right
scrollTop top

Belgische fictie in de kijker op internationaal seriefestival ‘Serial Killer’


Albatros
© De Wereldvrede/VRT

Het Serial Killer festival in het Tsjechische Brno is een Europees festival dat exclusief gewijd is aan internationale kwaliteitsseries voor televisie en online. Serial Killer bestaat nog maar vier jaar, maar heeft op die korte tijd ook zelf al een kwaliteitslabel gekregen als forum voor topfictie. Dit jaar staat Belgische fictie centraal.

België mag op het festival minimaal zes fictieseries voorstellen. Om een representatief beeld te bieden van ‘the best of Belgium’, bevat de selectie topseries van de VRT en van andere openbare en commerciële omroepen in ons land. Ook het VAF/Flanders Image zet mee de schouders onder het initiatief.

Albatros

Kamila Zlatušková, CEO en oprichter Serial Killer, aan het woord: “Als organisator van het Serial Killer festival bezoek ik jaarlijks heel wat festivals en praat ik met fictieproducenten van over heel de wereld. De meningen zijn unaniem. De laatste jaren heeft de Belgische fictie zich in navolging van het Scandinavisch drama helemaal op de voorgrond gedrongen. Belgische fictie weet altijd te overtuigen door zijn unieke authentieke stijl en storytelling. We zijn heel trots dat we dit volop kunnen tonen op ons festival. (…) Als teaser geef ik alvast mee dat de VRT-serie Albatros een prominente rol zal spelen op het festival.”

Het festival vindt dit jaar plaats van 21 tot en met 26 september. Het Serial Killer festival zal omwille van de coronacrisis ook dit jaar plaatsvinden in een hybride vorm, dat wil zeggen deels in de stad Brno, deels online.

Meer info over het programma van Serial Killer en de geselecteerde Belgische series volgt later.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428