Left Right
scrollTop top

Belgische film staat momenteel op één in Amerikaanse Netflix top 10


Bigfoot Family
© Bigfoot Family

Belgische films doen het al langer goed in het buitenland, maar nu staat een bijzondere Belgische film helemaal bovenaan in de Netflix top 10 van de Verenigde Staten, Canada en Australië. Het gaan om de animatiefilm Bigfoot Family van Belgisch-Franse makers.

Op dit moment staat er een film van Belgische bodem op de eerste plaats in op de Amerikaanse versie van Netflix. De oorspronkelijk Franstalige animatiefilm Bigfoot Family scoort enorm goed bij de Amerikaanse jeugd en doet het zelfs beter dan het laatste deel van To All The Boys, To All The Boys: Always and Forever, en de Netflixfilm I Care A Lot waarvoor Rosamund Pike eerder deze week de Golden Globe voor Beste Actrice in een Musical of Komedie in ontvangst mocht nemen.

Bigfoot Family

Bigfoot Family werd geregisseerd door het Belgische duo Ben Stassen en Jérémie Degruson en kwam bij ons uit in augustus 2020. De film is het vervolg op Bigfoot Junior van dezelfde regisseurs uit 2017 en gaat nog steeds over de mythische figuur Bigfoot.

In Bigfoot Junior is te zien hoe Adam Harrison op zoek is naar z’n vader en ontdekt dat die niemand minder is dan Bigfoot himself. In het vervolg, Bigfoot Family, zien we hoe Bigfoot terugkeert naar de bewoonde wereld en daar uitgroeid tot een echte vedette. Dat tot ongenoegen van z’n zoon Adam die eigenlijk gewoon een normaal leven wil leiden. Ondertussen wil Bigfoot ook proberen om het milieu te redden, waardoor hij halsoverkop op missie vertrekt naar Alaska en daar met de noorderzon verdwijnt. Het is dan aan Adam om opnieuw zijn vader te proberen vinden.

Bij ons is Bigfoot Family voorlopig nog niet te vinden op Netflix. Bigfoot Junior valt wel te bekijken in ons land.

Bekijk hier de trailer voor Bigfoot Family:

Hier vind je onze top 50 met de beste series op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428