Beren blijken er een heel raar seksleven op na te houden

Wetenschappers hebben een opvallende ontdekking gedaan in verband met het seksleven van beren: twee geobserveerde bruine mannetjesberen bleken elkaar oraal te bevredigen. Niks om lacherig over te doen, want het is een interessante vaststelling: orale bevrediging is immers zeldzaam in het dierenrijk.

Het waren Poolse wetenschappers die de vaststelling maakten bij twee mannetjesberen die samenleefden in een zoo in Kroatië.

epa
Tijdens 116 uur observatie konden de wetenschappers 28 keer orale bevredigingen vaststellen, ongeveer een keer per vier uur dus.

Opvallend: de bevrediging gebeurde altijd bij hetzelfde mannetje.

epa
Meer bepaald het grootste van de twee.

De wetenschappers boden ook een mogelijke verklaring: de beren verloren hun ouders wellicht op jonge leeftijd.

epa
Want bruine beren zuigen aan de tepels hun mama voor melk, om een band op te bouwen, om getroost te worden, enzovoort. Als de mama wegvalt, proberen ze dat gevoel op een andere manier op te wekken.

En nee: dit is niks om lacherig over te doen, want het is redelijk uniek in het dierenrijk.

Orale bevrediging werd nog maar een paar keer vastgesteld bij andere zoogdieren, zoals de kortneusvleerhond, de gevlekte hyena en de bonobo. Ook bij bruine beren werd het al enkele keren opgemerkt, maar enkel als ze in slechte omstandigheden leefden. Dat was bij deze beren dus niet het geval.Het onderzoek werd gepubliceerd in Zoo Biology.Bronnen: BuzzFeed, Huffington Post, Metro, NBC News.
Meer
Lees meer...